Hopp til innhold

Else Kåss Furuseth har fått ny jobb i NRK

Komikeren bytter beite til NRK etter tre år i Discovery. – Hvis jeg skal være helt ærlig, så er jo selvfølgelig hovedgrunnen å komme nærmere Ole Torp.

Discovery Networks, TV Norge og Dplay presenterer høstens programmer.

Discovery ønsker Else Kåss Furuseth lykke til i ny jobb i NRK.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Jeg er megaglad i utfordringer og gleder meg til å få prøve meg i NRK, sier Else Kåss Furuseth.

– Jeg har storkost meg glugg i TVNorge og med alle de fine folka der, og har fått være med på veldig spennende prosjekter, fortsetter den populære komikeren.

Kåss Furuseth gikk til Discovery fra TV 2 i 2016, og har de siste tre årene jobbet med blant annet «Mandagsklubben» og programserien «Else om: Selvmord» som ble belønnet med flere priser under Gullruten.

Komikeren fikk mye skryt for å formidle det tabulagte temaet på en sympatisk og humoristisk måte.

Til høsten er 39-åringen klar med oppfølgeren: «Else om: Barn», også på TVNorge.

Gullruten 2019.

Fjorårets suksess «Else om: Selvmord», vant flere priser under Gullruten. Nå til høsten kommer oppfølgeren «Else om: Barn».

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Flere prosjekter

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, sier lite om hva Else skal gjøre når vi ringer ham. Men er fornøyd med å ha fått henne i stallen.

– Else er en av de morsomste og mest talentfulle programlederne vi har i Norge for tiden. Vi er superglad for at hun skal til oss, sier han.

– Hva skal hun gjøre i NRK?

– Det er litt tidlig å si, men vi har flere prosjekter vi jobber med.

– Dere har også nylig hentet John Brungot til NRK. Skal Else og John jobbe sammen?

– I utgangspunktet ikke. Det er forskjellige prosjekter.

Kåss Furuseth selv er også ordknapp:

– Jeg skal ikke si altfor mye om hva jeg skal gjøre der, men jeg kan røpe at det blir noe direktesendt om 50/50 politikk og sport. Neida, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er jo selvfølgelig hovedgrunnen å komme nærmere Ole Torp, sier hun.

Mandagsklubben

Else Kåss Furuseth har i løpet av de tre årene hun har jobbet i Discovery vært en del av humorshowet Mandagsklubben sammen med Calle Hellevang-Larsen, Anne Rimmen og Dag Sørås.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ønsker lykke til

Else Kåss Furuseth startet sin karriere i NRK, som reporter og programleder i NRK P3.

Programdirektør i Discovery, Eivind Landsverk, gratulerer NRK for å fått henne «tilbake».

– Vi har lyst til å takke Else for de utrolig fine programmene hun har laget hos oss, for at hun har vært det som mest sannsynlig kan beskrives som verdens beste kollega, et ukuelig ja-menneske som vi er veldig glad i, sier han og legger til:

– NRK blir en rikere institusjon med Else på laget, og det er bare å gratulere og ønske alle parter lykke til.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober