NRK Meny
Normal

Elleve pussige ting du kan bli norgesmester i

På fredag kåres Norges beste taco i Mathallen i Oslo. Har du drømt om en NM-tittel? Her finner du elleve litt pussige ting du kan bli norgesmester i.

Elvis Presley, Mississippi 1956

Er du en konge på karaoke? Har du evnen til å forføre publikum med din sjarm? Da har du sjansen til å bli Norges nye mester i Elvis-Karaoke!

Foto: Wikimedia Commons

1. Stein, saks, papir

Stein, saks, papir

NM i «stein, saks, papir»? Er ikke det bare tilfeldigheter da?

Foto: Thierry Foulon / Thierry Foulon / PhotoAlto

I desember kan du bli Norges 11. mester i «stein, saks, papir» og dermed kvalifisere deg til verdensmesterskapet. Du tenker kanskje at det høres lett ut, men det finnes en lang liste med regler som du må følge for å få bli med i konkurransen.

Se fjorårets nervepirrende finale:

2. Litteraturformidling

NM i litteraturformidling

Å lese opp og fremføre litteratur har sitt eget norgesmesterskap.

Foto: Anne Wirsching / NRK

Norgesmesterskapet i litteraturformidling passer for deg som er opptatt av å formidle litteratur. Kanskje det er på tide å ta godnattfortellingene til et nytt nivå?

3. Elvis-Karaoke

Slik kan det se ut når du etterligner selveste Elvis Presley.

Om du mener at Elvis ikke er død, men lever videre i deg, kan du stille til NM i Elvis-Karaoke neste høst. Konkurransen har hatt et års pause, men arrangørene sier til NRK at de kjører på igjen i 2017. I 2014 var det Frps daværende kommunikasjonssjef André Larssen som stakk av med seieren.

4. Grøtkoking

Grøt

Havregrøten din kan nå bli en prisvinnende frokost.

Foto: /colourbox.com / /colourbox.com

I september i år ble det for første gang arrangert NM i grøtkoking. Det betyr at du har nesten et helt år på å finpusse dine beste grøtoppskrifter før neste mesterskap.

5. Vannsklie

Idar Hagen Pryerdalen fra Skien vant NM i vannsklie for tredje året på rad. Mye på grunn av noen ekstra kilo rundt magen.

Er du glad i høy fart og spenning, men for glad i mat til å bli toppidrettsutøver? Da kan NM i vannsklie være noe for deg. Årets vinner ladet opp til mesterskapet med å spise masse god mat, så her er det en fordel med noen ekstra kilo på kroppen.

6. Kryssord

Penn eller mus? Kryssordtid!

NM i kryssord er nok ikke for dem som løser kryssord med blyant.

Foto: CAROLYN KASTER / AP

Ukebladet «Hjemmet» arrangerer årlig norgesmesterskap i kryssord. Kanskje noe å tipse bestemor om?

7. Bilstereo

Bilstereo

Her er det om å gjøre å spille så høy musikk som mulig.

Foto: Roar Halten / NRK

Har du en bil med et stereoanlegg? Det er alt du trenger! Kan din bilstereo spille høyest lyd, kan du kalle deg norgesmester.

8. Luftgitar

Er det ikke nok å bli norgesmester? Hva med å satse på å bli verdensmester i luftgitar? Gitarferdigheter er ikke et krav.

9. Scrabble

Video Det gamle brettspillet Scrabble har fått nytt liv

NM i Scrabble er for deg som er god med ord.

Foto: Nyhetsspiller

NM i Scrabble er for alle dere som alltid vinner over familien i spillet. Og dere som alltid taper. Det eneste kravet for å få bli med er at du betaler deltakeravgiften.

10. Rumpeldunk

Gomper (vanlige folk) som spiller trollmannsporten rumpeldunk / quidditch fra Harry Potter-universet. Folk løper rundt med en pinne mellom beina og kaster baller på hverandre og på rockeringer som er montert på et stativ.

Det er ikke bare Harry Potter som spiller rumpeldunk. Samler du sammen vennegjengen og begynner å trene, kan dere stille til NM i 2017. Dere må bare komme gjennom den 238 sider lange regelboka først.

11. Taco

Fisketaco Mo og Øyrane

Er det du som skal revolusjonere fredagstacoen?

Foto: Martin Torstveit / NRK

Om du tilfeldigvis driver en restaurant eller food-truck som lager taco, kan du faktisk bli norgesmester i akkurat det. Kanskje er det du som revolusjonerer fredagstacoen og stikker av med tittelen «Norges beste taco»? Årets finale går av stabelen allerede førstkommende fredag i Mathallen i Oslo.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).