NRK Meny
Normal

Eliteseriens største profil

På mandag scoret Stabæks Daniel Nannskog sitt hundrede mål for klubben som kan vinne både serie og cup i år.

Daniel Nannskog
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det som gjør det hele enda mer imponerende er at Nannskog bare har brukt 120 kamper i den blå trøya for å nå dette antallet scoringer. I følge Stabækguru Ingebrigt Steen Jensen er svensken den aller største profilen klubben noensinne har hatt. I kveld kan du treffe ham i samtale med Anne Grosvold.

Reisen som gjorde inntrykk

Serien "Den store reisen", som går på NRK lørdager i høst, har skapt blest og har blant annet vært diskutert i Kringkastingsrådet. For familien Prøis fra Svelvik forandret deltakelsen i dette programmet livet deres. I "Grosvold" forteller de hva som har skjedd med dem etter at de kom hjem fra oppholdet hos waorani-indianerne i Equador.

Usminket om Quarten

Tidligere pressesjef for Quartfestivalen i Kristiansand, Pål Hetland, kom i dag ut med boka "Quart: den usminkede historien om Norges viktigste festival". Her skriver han om hvordan festivalen, uten at politiet grep inn, skal ha forsynt artister, journalister og andre med narkotika. Hetland kommer i studio i kveld.

Olav H. Hauge

Ulvikforfatteren skrev over 4000 sider dagboksnotater gjennom flere år. I anledning dikterens hundreårsjubileum skal nå skuespiller Henrik Mestad og danser Ingrid Lorentzen formidle dagbøkene i en timeslang forestilling i Oslo. Begge to kommer på besøk hos Anne.

Hvilket er verdens vakreste språk?

Tja, kanskje får vi svar på nettopp det når professor i lingvistikk Rolf Theil kommer i studio. Han har nemlig blant annet laget lister om de vakreste, de vanskeligste og de høfligste språkene verden over. Så spørs det da om seerne er enige...

Se sendingen i Nett-TV!

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK