NRK Meny
Normal

Elise Nedal Helgesen: David Bowie

Elise kommer fra Sarpsborg og er egentlig altoppslukende interessert i musikk. Men aller størst er David Bowie, som hun har som sitt emne i Kvitt eller dobbelt.

Elise Nedal Helgesen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Da hun var 6-års alderen oppdaget hun coveret på Bowies album ”Diamond Dogs”. Hun syntes dette var veldig kult og bestemte seg for å høre på musikken også. Favorittperioden til Elise er da Bowie jobbet sammen med den legendariske produsenten Brian Eno.

Hun har en imponerende DVD-samling med både med både dokumentarer, konserter og musikkvideoer. Rommet sitt har hun også dekorert med diverse sitater fra Bowietekster som hun har malt inn på veggen. Hun har masse cd-er i tillegg. Og selvfølgelig plakater.

Om fagdommeren

Finn Bjelke var også med som fagdommer i fjor. Han har jobbet i 15 år som musikkjournalist i Beat. Han har også jobbet for Det Nye, MTV og var med å starte P3. Han har intet mindre enn 6000 CD-er 2000 lp-er hjemme.

Favorittene er the Beatles, the Kinks og the Ramones. Samt FC Lyn Oslo.

Av radioprogrammer Finn har ledet og deltatt i, kan Herreavdelingen, Popquiz og 20 spørsmål nevnes. Han ble kåret til årets programleder under ”Radiodager” i 2006 og er nominert til beste live-sending med Popquiz til denne høstens "Radiodager".

 

Emnet

David Bowie er ett av rockens største ikoner.

Fra det definitive gjennombruddet på det tidlig 70-tallet viste han veien med nyskapende musikk, outrerte kostymer og flere alter egoer.

Nå er populærmusikkens trendsetter passert 60 men viser heldigvis få tretthetstegn.

Fra albumet David Bowie i 1967 til i dag, kan han se tilbake på en over 40 år lang karriere som har inneholdt oppturer og nedturer.

I dag fremstår David Bowie som en svært respektert artist som aldri har vært redd for å gå egne veier og som reklamen sier: Ingen over - ingen ved siden.