Elisabeth Hamre

Vestlandsjenta Elisabeth forlater denne høsten hjemfylket til fordel for musikallivet i hovedstaden.

Elisabeth Hamre
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Elisabeth er Drømmerollens vestlandsrepresentant. Hun kommer fra Bersagel, en liten bygd i Høgsfjorden i Rogaland. Der vokste hun opp med mor, far, storebror og storesøster, en hund, en drøss med katter, noen kuer, et par marsvin og atpåtil noen undulater!

Som liten begynte hun tidlig å herme etter skuespillere som Leif Juster og Hege Schøyen. Dermed var grunnlaget lagt, Elisabeth skulle stå på en scene og jobbe som artist. Etter noen år ved Balettakademien i Göteborg er hun nå tilbake i Norge og klar for å ta fatt på en karriere innen teater/musikal. Av Elisabeths mer skjulte talenter kan nevnes at hun kan synge som musene i Askepott!

Drømmerolle?
- Oj… Det er mange, det! Kathy fra "Singin’ in the rain" haha, Glinda fra "Wicked", Roxy Hart fra "Chicago", Eliza fra "My fair Lady", Sophie fra "Mamma Mia", Rødhette og Heksa fra "Into the Woods" med flere. Lista er lang!

Favorittmusikal?
- Jeg har mange der også. Men "Into the Woods" (Stephen Sondheim) er kanskje favoritten.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Det hadde vært utrolig kjekt å få gjøre denne musikalen! Det er en musikalsjanger som passer meg veldig bra. Jeg både synger og stepper, så Kathy hadde vært en fantastisk rolle å få gjøre!

Hvilket yrke ville du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner?
- Da hadde det vært vanskelig å leve…Haha!! I et yrke hvor jeg ikke kan utøve noe form for kunst er jeg svært ulykkelig! En innestengt kunstnersjel! Da er det på med "There's no business like show business" til og fra jobb!...tihiii…

 

Nett-TV: Se presentasjon av Elisabeth her!

Kulturstrøm

  • Facebook fjernet hat-innlegg

    Facebook har grepet inn mot nær 200 kontoer knyttet til hvite nasjonalister som skal ha planlagt å møte opp på demonstrasjoner, i noen tilfeller med våpen. Kontoene var knyttet til Proud Boys og American Guard, to hatgrupper som alt er stengt ute.

  • Hollywood gjenåpner 12. juni

    Film- og TV-produksjon kan gjenopptas i Hollywood og California fra 12. juni dersom lokale helsemyndigheter godtar det. Det sier Californias guvernør Gavin Newsom ifølge Reuters.