Eli Kristin ute av Stjernekamp

Eli Kristin klarte ikke å holde tårene tilbake da det ble klart at hun måtte forlate Stjernekamp lørdag kveld.

Til tross for at hun klarte å røre ekspertpanelet til tårer, klarte hun likevel ikke å få stemmer nok til å komme seg videre til semifinalen. Dermed måtte Eli Kristin forlate Stjernekamp lørdag kveld.

– Satan. Dette er noe dritt, utbrøt en tydelig skuffet Eli Kristin da resultatet var klart.

Så klarte hun ikke si mer før følelsene tok overhånd.

– Det er vanskelig å si noe, dette føles bare kjipt, forklarer Eli Kristin til NRK.no når sendingen er over, mens tårene triller.

– Nå er man jo så nærme finalen at det hadde vært like kjipt om en av de andre røk også. En av oss må jo ryke, men likevel. Dette er utrolig trist.

– Det blir gøy å følge de andre deltakerne videre, men jeg skulle veldig gjerne vært der selv, forklarer hun.

– Kan ikke tro dere klarte det!

Eli Kristin Hansveen

– Jeg hadde så forferdelig lyst til å komme til finalen, sa en trist Eli Kristin Hansveen da det ble klart at hun må forlate konkurransen. Etter sending klarte hun ikke holde tårene tilbake.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Lørdag var det disko- og duettfest i Stjernekamp. Inger Lise Rypdal var hentet inn som sjangerekspert. Hun var klar på at artistene måtte levere.

– Nå har vi kommet så langt i konkurransen at det bare er fire artister igjen. Det forlanges mye av dere, og dere er på et skikkelig høyt nivå, sa hun til artistene.

Og de fire leverte. Eli Kristin ble ikke den eneste som bød på tårer i løpet av sendingen lørdag kveld. Noen minutter tidligere fremførte hun og Agnete Johnsen en duett så sår og ekte at Mona B. Riise ikke klarte å holde tårene tilbake.

– Tenk at jeg skal gråte på TV, da! Men jeg syns det var så fint, dere klarte liksom å få frem den felles sorgen, jeg kan ikke tro at dere klarte det. Dere utfylte hverandre kjempefint. Det var helt nydelig, sa hun.

Alle de tre i ekspertpanelet var alle fulle av lovord om Eli Kristin og Agnetes versjon av Pink og Nate Ruess’ «Just give me a reason».

– Nå ble jeg hypp på å bli rørt og grinete jeg også, fleipet Vinni.

– Jeg griner ikke men jeg er medtatt, la han raskt til.

Silya fortsatt favoritt

Silya og Atle Pettersen

Silya og Atle gjorde Madonna og Justin Timberlakes «4 Minutes». Verken dem selv eller ekspertpanelet var særlig fornøyd med låten de ble tildelt. Likevel fikk de skryt for bra fremføring.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Den som fikk nest færrest stemmer og også sto i fare for å ryke ut av konkurransen lørdag, var Atle.

– Jeg føler jo at jeg har oddsen imot meg, i alle fall statistisk sett. Men man vet jo aldri, det er forhåpentligvis ikke statistikken publikum stemmer etter, sa 24-åringen til NRK.no tidligere lørdag formiddag, da han ble konfrontert med at mennene har røket først i Stjernekamp.

Atle overbeviste likevel med sin versjon av Jackson 5-låta «Blame It On The Boogie», og kom seg så vidt videre.

– Jeg tror ikke folk aner hvor vanskelig det er å gjøre alt dette samtidig, påpekte Inger Lise Rypdal, som lot seg imponere av dansingen og sangen til konkurransens siste gjenværende mann.

Den som igjen imponerte ekspertpanelet mest av alle, var likevel Silya.

– I dag var det klasseforskjell. Silya var best, slo Vinni fast da han skulle velge sin favoritt.

– Det må bli Silya. Det nytter ikke å komme utenom, hun er bare helt rå, bifalt Rypdal.

Musikal neste

Kampen tilspisser seg i Stjernekamp, en etter en har de andre deltakerne måttet forlate konkurransen, og nå er de altså bare tre igjen: Atle Pettersen, Agnete Johnsen og Silya.

Neste uke skal artistene bryne seg på sjangeren musikal og singer/songwriter. Da blir det også klart hvem av de tre som får de to finaleplassene.

Hva syns du om kveldens sending og hvem er din favoritt videre? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Storbritannia vil regulere Netflix

    Britiske myndigheter ønsker å regulere store strømmetjenester som Netflix på samme måte som tradisjonelle kringkastere, ifølge nyhetsbyrået PA.

    Tilsynsmyndigheten Ofcom vil angivelig får mulighet til å ta avgjørelser i saker som skyldes klager på feil og partiskhet hos strømmetjenestene.

    – Reglene for hvordan kringkasterne opererer, ble skrevet for en analog tidsalder. De er ikke egnet for en tidsalder med smart-TV-er og strømming, sier en ikke navngitt regjeringskilde til PA.

  • Malte over kritisert gatekunst

    Lørdag kveld forsvant veggmaleriet av den jødisk-ortodokse mannen fra lekeplassen i Bergen. – Bør tenke seg nøye om før man tar ned et kunstverk, sier advokat og ytringsfrihetsekspert.