NRK Meny
Normal

Elgnakke

Kokke-Lise har besøk av Tore Namstad, og sammen skal de lage elgnakke i rødvin-steinsoppsaus med småløk, rosenkål i etragon og hårete poteter.  

Tore Namstad og Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Elgnakke i rødvin-steinsoppsaus med småløk, rosenkål i estragon og hårete poteter

 

Til 4 personer trenger du:

 

 1 kg. Beinfri elgnakke eller bog, skjæres i store biter.

12 skrelte små sjalottløk

1 ss. olje

Noen biter tørket steinsopp

½ l. rødvin

½ kg rosenkål

1 ss smør

 

Fremgangsmåte

 

 

Brun kjøtt og løk og legg det i ei gryte som slutter best mulig rundt kjøttet. Hell over vin og legg i steinsopp. Legg på lokk og bak i ovn på 160 g. i to timer. Ta ut kjøtt og løk og visp inn en spiseskje smør.

Skjær opp kjøttet og legg på tallerken med snittflaten opp.Legg løken tilbake i sausen og kok opp. Dryss over litt klippet kruspersille og slå sausen rundt.

 

Skjær bort stilken av rosenkålen og del dem i to. Fosskokes i ramsalt vann i to minutter. Hurtigavkjøles i rennende kaldt vann. Varmes opp med litt smør og hakket estragon (fransk)

 

Hårete mandelpoteter

 

600 g (12-16 stk) skrelte poteter

Kok dem og press gjennom potetjern