Elgbiff med traktkantareller og fløtesaus
4 biffer à ca. 180g - indrefilet, ytrefilet, entrecote eller mørbrad
salt
kvernet sort og hvit pepper
Skummer fløten: Lise lager elgbiff med fløtesaus
400 g traktkantareller, ferdig renset
2 sjalottløk, finhakket
200 g små stenfrie grønne druer
4 dl fløte
1 dl vann eller buljong
olje og smør til steking
Krydre biffene godt med salt og pepper.
Varm en panne med olje og smør til smøret er brunt. Legg i biffene og stek over middels høy varme i ca. 3 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Ta biffene ut av pannen og hold dem varme. Kok ut pannen med vann eller buljong og tilsett fløte. La det koke til sausen tykner noe, og smak den til med mere salt og pepper.
Stek traktkantarellene i smør, tilsett sjalottløk, salt og pepper.
Stek druene raskt i smør og server......