NRK Meny
Normal

Element Special Edition

Det er stadig krutt i saksofonist Gisle Johansen. Med et imponerende åttemanns superband inntok 42-åringen fra Eidsvoll Nattjazzen med stille storm.

Element Special Edition på Nattjazz
Foto: Erling Wicklund / NRK

- Så klart John Coltrane stadig er min store inspirasjon, sier Gisle Johansen. Men Element Special Edition er egentlig et mer moderne band. Vi kobler elektrisk og akustisk lyd og musikken er faktisk enklere å lytte til enn Coltranes gamle blowing-sessions.

Dobbeltkvartett

Gisle Johansen
Foto: Erling Wicklund / NRK

Special Edition har form av en akustisk-elektrisk dobbelt-kvartett: Her spiller gitaristene Vidar Busk og Nils Olav Johansen mot hverandre, det samme gjør pianister Håvard Wiik og Anders Aarum ved henholdsvis akustisk og elektrisk piano. Også i bånn er det dobbel bemanning, med Per Zanussi på kontrabass og Per Mathisen på elbass.

Den amerikanske trommis Franklin Kiermayer er rytmisk anker, mens Gisle Johansens tenorsax inntar frontposisjonen med avventende autoritet.

Uforutsigelig

- Vi har jo en plan men den er der for å kunne fravikes, sier Gisle om konsertformen. Derfor er musikken uforutsigelig, ting vi hadde tenkt skulle bli stille og tenksomt kan godt eksplodere i jubel og ekstase - og omvendt.

 • JAZZKLUBBEN P2 søndag 6/6 kl. 22.05 og mandag 7/6 kl. 14.03
 • NRK JAZZ også tirsdag 8/6 kl. 9.03, 15.03 og 21.03

Hør konserten her!

Kulturstrøm

 • Jobbar mot neste års festival

  Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

 • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

  I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

 • Maler for åpen scene

  I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

  Laster Instagram-innhold