NRK Meny

Kulturstrøm

 • Skisse til nye kunstnerboliger

  – Med en gjennomsnittlig inntekt på 89.000 i året fra kunstnervirket så er det klart at mange kunstnere sliter med å finne boliger innenfor sin prisklasse, sier Ruben Steinum, styreleder i Unge Kunstneres samfund (UKS). De presenterer en modell for 40 kunstnerboliger som er tenkt bygget i den nye Hovinbyen på utstillingen. «UKS Kunstnerbolig». Modellen er laget sammen med arkitektkontoret Fragment og er støttet av Kulturetaten i Oslo. Utstillingen om prosjektet åpner åpner fredag 17. august. UKS mener et slikt boligområde vil styrke kunstnerne og samtidig bidra til kunstnerisk, kulturell og kreativ vekst og utvikling av kunstfeltet i Oslo.

  Kunstnerboliger i Hovinbyen i Oslo
  Foto: Fragment
 • Forgjengeren til A-ha gir ut album

  Bandet Bridges hadde store ambisjoner. Men etter tre år var det slutt for dem. Pål Waaktaar Savoy, Viggo Bondi og Øystein Jevanord hadde vært i studio, men båndopptakeren ble stjålet – med tapen i. Bridges skulle mikse og slippe «Våkenatt» på nyåret 1981.

 • Nydelig brutalitet og tvilsom moral

  I filmen «Equalizer 2» gjøres det ingen store forsøk på nyskapning og innovasjon mener Filmpolitiet om oppfølgeren som kommer fire år etter. Men filmen vil tilfredsstille actionsultne kinogjengere.

  Equalizer 2
  Foto: United International Pictures