Hopp til innhold

– Har aldri sett Mesternes Mester

– Min største svakhet var at jeg aldri har sett programmet. Jeg visste ingen ting om øvelsene og hadde dermed ikke forberedt meg godt nok, sier Eldar Rønning.

Min største svakhet var at jeg aldri har sett Mesternes Mester

– Jeg gikk inn med blanke ark og tenkte at jeg var godt trent og at dette ville gå bra, men det var en del vanskelige øvelser, kule øvelser. Det var ting jeg ikke helt hadde forberedt meg på, sier den tidligere skiløper og 4 x stafettgullvinner Eldar Rønning til NRK.

– Det var veldig surt å bli slått ut. Jeg trodde jeg skulle til «Mesternes Mester» og leke meg og ha det moro, men så ble det viktigere enn jeg hadde trodd å gjøre det bra.

Jeg trodde jeg skulle til «Mesternes Mester» og leke meg og ha det moro, men så ble det viktigere enn jeg hadde trodd å gjøre det bra.

Eldar Rønning / NRK

Rønning har hatt det bra i Hellas, men har savnet barna.

– Jeg har snakket med dem på FaceTime flere ganger. Når du har to unger på fire og sju år, så blir tre uker lenge å være borte fra dem, sier han.

Ikke det verste stede å vente på

Sist lørdag var det Anita Moen som røk ut av Mesternes Mester. Og selv om alle deltakerne i Mesternes Mester har lagt opp, er ingen av dem spesielt fornøyde med å ryke ut. Ja, noen feller til og med tårer.

– Det går veldig greit å ryke ut. Vi som tapte Nattesten har trent og gått fjellturer sammen. Det er ikke det verste stede å være på i ventetiden. Alle vi som har røket ut har hatt det fint her etterpå og er i «Mesternes Mester-bobla» ennå.

De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Helene Olafsen, Frode Grodås, Else-Marthe Sørlie Lybekk og Anders Jacobsen.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober