Ekteparet Hivju planlegger viking-reality

Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju er i gang med å utvikle en ny realityserie, hvor deltagerne skal leve som vikinger.

Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivju

Kristofer Hivju skal etter planen være programleder for serien, mens Gry Molvær Hivju skal produsere den.

Foto: Tindefilm

«Game of Thrones»-stjerna Kristofer Hivju blir etter planen programleder i den nye realityserien «True Viking», skriver Deadline. Det blir også kona hans, Gry Molvær Hivju.

Serien skal produseres av selskapet de to eier sammen, Tindefilm, i samarbeid med to britiske produksjonsselskaper.

Spilles inn i Norge

Serien skal ifølge Deadline spilles inn i Norge, og deltagerne skal leve som vikinger.

Det innebærer at de skal navigere i snøkledde fjell, slå seg gjennom frosne innsjøer for å fiske, bygge egne hus og trene på å kjempe som vikinger.

Deadline skriver at serien skal spilles inn på stedet hvor et av vikingtidas største slag fant sted, men går ikke nærmere i detalj på nøyaktig hvor.

– Vi har den nordiske arven i årene, og vi er lidenskapelig opptatt av å dele den fantastiske kulturarven vår med det internasjonale markedet, sier Gry Molvær Hivju til Deadline.

– Tidlig fase

Det er ikke klart hvem som skal sende serien, men det skal være flere som er interessert.

Tindefilm skal i forhandlinger med flere internasjonale aktører i Cannes neste uke, for å finne ut hvem som skal distribuere serien.

– Prosjektet er i en tidlig fase, og skal gjennom de vanlige salgskanalene før det blir produsert, skriver Gry Molvær Hivju i en SMS til NRK.

Korrigering 18.04: I en tidligere versjon av artikkelen stod det at bare Kristofer Hivju skal være programleder for serien. Det korrekte er at både Hivju og Molvær Hivju skal være programledere.

Kulturstrøm

 • Ville bli diplomat som ung

  Men Stellan Skarsgård sluttet på skolen da han fikk gjennombrudd som skuespiller allerede som 16-åring. På spørsmål i programmet Drivkraft om hva han tror er hans drivkraft, forteller skuespilleren at han tror det er både noe seksuelt, nysgjerrighet, og lysten til å prøve det uutforskede.

  Stellan Skarsgård og Vegard Larsen
 • Spelefilm om Martin Linge

  Forfattar og skodespelar Øystein Wiik har skrive manus til ein spelefilm om Martin Linge. Linge var både skodespelar, idrettsmann og krigshelt som var født i Valldal, men som fall under Måløyraidet i 1941. Kommunane Norddal og Rauma har saman med andre investorar bidratt til eit forprosjekt til filmen, som blir tilrettelagt for ein utanlandsk marknad, og som skal sette området ytterlegare på kartet som turistdestinasjon.

  KRIGSARKIVET - 2. verdenskrig
  Foto: Scanpix / NTB scanpix