Hopp til innhold

Ekteparet Hivju planlegger viking-reality

Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju er i gang med å utvikle en ny realityserie, hvor deltagerne skal leve som vikinger.

Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivju

Kristofer Hivju skal etter planen være programleder for serien, mens Gry Molvær Hivju skal produsere den.

Foto: Tindefilm

«Game of Thrones»-stjerna Kristofer Hivju blir etter planen programleder i den nye realityserien «True Viking», skriver Deadline. Det blir også kona hans, Gry Molvær Hivju.

Serien skal produseres av selskapet de to eier sammen, Tindefilm, i samarbeid med to britiske produksjonsselskaper.

Spilles inn i Norge

Serien skal ifølge Deadline spilles inn i Norge, og deltagerne skal leve som vikinger.

Det innebærer at de skal navigere i snøkledde fjell, slå seg gjennom frosne innsjøer for å fiske, bygge egne hus og trene på å kjempe som vikinger.

Deadline skriver at serien skal spilles inn på stedet hvor et av vikingtidas største slag fant sted, men går ikke nærmere i detalj på nøyaktig hvor.

– Vi har den nordiske arven i årene, og vi er lidenskapelig opptatt av å dele den fantastiske kulturarven vår med det internasjonale markedet, sier Gry Molvær Hivju til Deadline.

– Tidlig fase

Det er ikke klart hvem som skal sende serien, men det skal være flere som er interessert.

Tindefilm skal i forhandlinger med flere internasjonale aktører i Cannes neste uke, for å finne ut hvem som skal distribuere serien.

– Prosjektet er i en tidlig fase, og skal gjennom de vanlige salgskanalene før det blir produsert, skriver Gry Molvær Hivju i en SMS til NRK.

Korrigering 18.04: I en tidligere versjon av artikkelen stod det at bare Kristofer Hivju skal være programleder for serien. Det korrekte er at både Hivju og Molvær Hivju skal være programledere.

Kulturstrøm

 • Ny sjef for Teater Ibsen

  Styret ved Regionteateret i Vestfold og Telemark, Teater Ibsen, har tilsett Katharina Berg Skomedal (37 år) som ny direktør.

  Katharina har ein allsidig og bransjerelevant erfaring med utdanninga si frå Royal Academy of Dramatic Art, Rotterdam School of Management og London School of Economics.

  Katharina kjem til Teater Ibsen etter fleire roller i Lund-gruppa, nå seinast i rolla som Finance & HR Manager i Lunds Tivoli. Ho har tidlegare jobba ved Gullbring Kulturhus som dagleg leiar og arrangementsansvarleg.

 • Ny direktør for Henie Onstad Kunstsenter

  Anne Hilde Neset er ansatt som direktør for Henie Onstad Kunstsenter. Neset kommer fra stillingen som direktør for Kunstnernes Hus.

  Neset overtar stillingen fra nyttår og etterfølger Tone Hansen som fra 1. oktober overtar som direktør ved Munch-museet.

 • «Krigsseileren» er Norges Oscar-kandidat

  Regissør Gunnar Vikenes film «Krigsseileren» blir Norges kandidat til den 95. Oscar-utdelingen i mars neste år.

  Alle land kan melde på en Oscar-kandidat. Den første utvelgelsen skjer 21. desember, når 15 filmer blir valgt ut til en langliste.

  Fem av disse nomineres 24. januar til selve Oscar-gallaen, som foregår søndag 12. mars i Dolby Theatre i Los Angeles.

  I fjor nominerte Norge «Verdens verste menneske».Den kom på den endelige nominasjonslista, men uten å vinne.