Ekteparet Hivju planlegger viking-reality

Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju er i gang med å utvikle en ny realityserie, hvor deltagerne skal leve som vikinger.

Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivju

Kristofer Hivju skal etter planen være programleder for serien, mens Gry Molvær Hivju skal produsere den.

Foto: Tindefilm

«Game of Thrones»-stjerna Kristofer Hivju blir etter planen programleder i den nye realityserien «True Viking», skriver Deadline. Det blir også kona hans, Gry Molvær Hivju.

Serien skal produseres av selskapet de to eier sammen, Tindefilm, i samarbeid med to britiske produksjonsselskaper.

Spilles inn i Norge

Serien skal ifølge Deadline spilles inn i Norge, og deltagerne skal leve som vikinger.

Det innebærer at de skal navigere i snøkledde fjell, slå seg gjennom frosne innsjøer for å fiske, bygge egne hus og trene på å kjempe som vikinger.

Deadline skriver at serien skal spilles inn på stedet hvor et av vikingtidas største slag fant sted, men går ikke nærmere i detalj på nøyaktig hvor.

– Vi har den nordiske arven i årene, og vi er lidenskapelig opptatt av å dele den fantastiske kulturarven vår med det internasjonale markedet, sier Gry Molvær Hivju til Deadline.

– Tidlig fase

Det er ikke klart hvem som skal sende serien, men det skal være flere som er interessert.

Tindefilm skal i forhandlinger med flere internasjonale aktører i Cannes neste uke, for å finne ut hvem som skal distribuere serien.

– Prosjektet er i en tidlig fase, og skal gjennom de vanlige salgskanalene før det blir produsert, skriver Gry Molvær Hivju i en SMS til NRK.

Korrigering 18.04: I en tidligere versjon av artikkelen stod det at bare Kristofer Hivju skal være programleder for serien. Det korrekte er at både Hivju og Molvær Hivju skal være programledere.

Kulturstrøm

  • TikTok og Twitter i samtaler

    Den kinesiske videoappen TikTok skal være i samtaler med Twitter om et samarbeid, melder Wall Street Journal. Det skal dreie seg om tidlige forhandlinger om drift av appens amerikanske del etter at president Trump nektet TikTok å drive videre i USA.

  • TikTok saksøker Trump-regjeringa

    TikTok vil saksøke Trump-regjeringa for restriksjonane mot appen. Søksmålet kan kome alt tysdag, melder NPR, som siterer ei anonym kjelde som skal arbeide med søksmålet. TikTok mener vedtaket er i strid mot grunnlova fordi dei ikkje fekk uttale seg.