Ekteparet Hivju planlegger viking-reality

Kristofer Hivju og kona Gry Molvær Hivju er i gang med å utvikle en ny realityserie, hvor deltagerne skal leve som vikinger.

Kristofer Hivju og Gry Molvær Hivju

Kristofer Hivju skal etter planen være programleder for serien, mens Gry Molvær Hivju skal produsere den.

Foto: Tindefilm

«Game of Thrones»-stjerna Kristofer Hivju blir etter planen programleder i den nye realityserien «True Viking», skriver Deadline. Det blir også kona hans, Gry Molvær Hivju.

Serien skal produseres av selskapet de to eier sammen, Tindefilm, i samarbeid med to britiske produksjonsselskaper.

Spilles inn i Norge

Serien skal ifølge Deadline spilles inn i Norge, og deltagerne skal leve som vikinger.

Det innebærer at de skal navigere i snøkledde fjell, slå seg gjennom frosne innsjøer for å fiske, bygge egne hus og trene på å kjempe som vikinger.

Deadline skriver at serien skal spilles inn på stedet hvor et av vikingtidas største slag fant sted, men går ikke nærmere i detalj på nøyaktig hvor.

– Vi har den nordiske arven i årene, og vi er lidenskapelig opptatt av å dele den fantastiske kulturarven vår med det internasjonale markedet, sier Gry Molvær Hivju til Deadline.

– Tidlig fase

Det er ikke klart hvem som skal sende serien, men det skal være flere som er interessert.

Tindefilm skal i forhandlinger med flere internasjonale aktører i Cannes neste uke, for å finne ut hvem som skal distribuere serien.

– Prosjektet er i en tidlig fase, og skal gjennom de vanlige salgskanalene før det blir produsert, skriver Gry Molvær Hivju i en SMS til NRK.

Korrigering 18.04: I en tidligere versjon av artikkelen stod det at bare Kristofer Hivju skal være programleder for serien. Det korrekte er at både Hivju og Molvær Hivju skal være programledere.

Kulturstrøm

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur