Hopp til innhold

Ekte helter for nedlasting

Nå gir vi deg muligheten til å laste ned den spennende serien med 330 skvadronen.

330 skadronen
Foto: NRK

I denne serien tar vi del i arbeidsdagen til Luftforsvarets redningstjeneste. Vi følger 330 skvadronen ut på farefulle oppdrag og ser hvordan hvert sekund teller når det står om liv og død.

Nå gi vi deg muligheten til å laste ned denne populære programserien som høykvalitets BitTorrent-fil. Hvor, når og hvordan du ønsker å se den, velger du selv.

Som BitTorrent
Hvis du ønsker høy kvalitet på videoene, kan du laste ned episodene som BitTorrent. Det enkleste er å installere et program som heter Miro. Der kan du sette opp et abonnement og få episodene automatisk etter hvert som de blir tilgjengelige. Både programmet og abonnementet er helt gratis.
Her er lenken til mer info om BitTorrent-tilbudet hos NRKbeta.

Her kan du laste ned de enkelte episodene

Inni Sea King`en fra realityserien "330 skvadronen"
Foto: Mediacircus TV / NRK

(1:8) To fjellklatrere sitter fast i den 1000 meter høye fjellveggen Kjerag. Et Sea King-helikopter fra 330 skvadronen forsøker å heise dem ut, men vindforholdene gjør oppdraget risikabelt. Ni år gamle Marthe går seg bort på fjellet. En storstilt leteaksjon settes i gang.

330 skvadronen
Foto: Mediacircus TV / NRK

(2:8) En nødpeilesender utløses i Nordsjøen. Et Sea King-helikopter fra 330 skvadronen rykker ut. Mannskapet finner en livløs og sterkt nedkjølt seiler i en liten redningsflåte i ti meter høye bølger. Mannen har ingen puls og redningsmennene starter umiddelbart med gjenopplivning.

330 skvadronen
Foto: Mediacircus

(3:8) En livløs klatrer er observert midt i Trollveggen, og et Sea King-helikopter fra 330 skvadronen rykker ut. Klatreren viser ingen tegn til liv, og redningsmannskapet er overbevist om at han er død.

330 skvadronen
Foto: Mediacircus TV / NRK

(4:8) Det blåser orkan styrke på Sørlandet. Om bord i en slepebåt kastes en mann i veggen og besvimer. Et Sea King helikopter fra 330 skvadronen får heist ned en redningsmann på båten, men de store bølgene skaper problemer for redningsmannen som blir kastet over ende.

330 skvadronen
Foto: NRK

(5:8) En ung mann kastes ned en 200 meter høy isfoss med paraglider. Til alt hell klarer han å klamre seg fast rett før et stup. Et Sea King-helikopter kommer til åstedet, men de er engstelige for at rotorbladene skal blåse skjermen og mannen videre ned i stupet.

330 skvadronen
Foto: NRK

(6:8) En ung gutt kjører utenfor veien i 90 kilometer i timen. En kvinne har kommet bort fra jaktlaget sitt på fjellet og en mann blir tatt av et snøras i Sykkylven. Det er hektiske dager for redningshelikopteret fra 330 Skvadronen på Ørlandet.

330 skvadronen (nedlasting)
Foto: NRK

(7:8) Sea Kingen fra Bodø er på trening i Svalbardområdet. Samtidig går alarmen på Sola. Et par og deres barnebarn på ni år har gått seg vill. Gutten begynner å bli kald, og redningshelikopteret kommer seg ikke frem til de savnede på grunn av tett tåke.

330 skvadronen
Foto: NRK

(8:8) En kvinnelig basehopper blir overrumplet av et vindkast og kastes inn mot fjellveggen i Kjerag. Alarmen går på 330 skvadronen og et Sea King-helikopter rykker ut. Ingen vet hvordan tilstanden til kvinnen er.

Du kan også velge å se 330 skvadronen i Nett-TV

Kulturstrøm

 • Salman Rushdie om angrepet: – Voldsomt

  Forfatter Salman Rushdie har gitt sitt første intervju etter angrepet i New York i fjor. –Det var et voldsomt angrep, sier han til avisen The New Yorker.

  Rushdie holdt et foredrag om kunstnerisk frihet, da han ble angrepet med kniv på scenen. Forfatteren har mistet synet på det ene øyet, og har fått nedsatt førlighet i den ene hånden. Til avisen forteller han at han skriver litt saktere etter angrepet. Nå i vår er Salman Rushdie aktuell med boken «Seiersbyen», som kommer på norsk i mars.

  Salman Rushdie
  Foto: Hallgrim Haug / NRK Brennpunkt
 • Besøksrekord for Deichman

  Bibliotekene i Oslo hadde 4,6 millioner besøkende i 2022. Det er en økning på 1,5 millioner sammenlignet med normalåret 2019. I tillegg fikk bibliotekene 48 000 nye lånere.

  I året som gikk bidro Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter til veksten. Det nye hovedbiblioteket er hovedgrunnen til den store veksten, men også nyoppussede lokalbibliotek bidro til at flere bruker Oslos folkebibliotek.

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon

Flere kulturnyheter