NRK Meny
Normal

Ekstremisten Gerard Butler

Mannen som har sans for det ekstreme. Han veksler mellom aktiv treningsnarkomani og passiv sofaligging.

 

Gerhard Butler
Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge

Han røyker 60 sigaretter om dagen og har hengt etter hendene utenfor et cruise skip klokken 5 om morgenen. Sørpe full selfølgelig. Som fullblods ekstremist foretrekker han roller som den blodsugende Dracula, villmannen Attilla, det morderiske Operafantomet og nå kong Leonidas av Sparta som meier ned en halv persisk hær.

Opp og ned i livet

Gerard Butler forteller verden at hans svakhet for ekstreme roller skyldes et feilslått liv. Han er født i Glasgow, spilte fotball og studerte jus. Karrieren røyk da han fikk sparken fra advokatkontoret bare 3 dager før eksamen!

 –Den dagen jeg fikk sparken var den frykteligste i mitt liv. Men å slippe unna advokat yrket reddet egentlig livet mitt, sier Butler. Han pakket sekken, dro til London, fikk jobb som scenetekniker og drømte om Hollywood. Filmdebuten kom med ”Mrs Brown” i 1997 som påførte ham lungebetennelse. Den første dagen på filmsettet ble han bundet fast og senket ned i iskald vann i timevis.

Gerard Butler
Foto: MARCUS BRANDT / AFP

Populær og sexy

Gerard Butler har rykte som en vennlig sjel med en stor fanklubb. Særlig i Japan. Der dyrkes han som sexy kultfigur. Da han landet i Tokio i fjor sto det totusen dåneferdige japanere og skrek på ham på flyplassen. Det er flere fans enn det som noen sinne har møtt opp for Tom Cruise.

Prisbelønnet

Filmhelten Butler har vist seg heroisk også i privatlivet. Han reddet engang en liten gutt fra å drukne med fare for sitt eget liv. Og er blitt tildelt Tapperhetsmedaljen. Han er 37 år, er på vei inn i Hollywoods stjernehimmel og filosoferer av og til over livets forunderlighet.

- I mine mest miserable perioder trodde folk jeg var ganke lykkelig. Nå som jeg faktisk er mer lykkelig, behøver jeg ikke vise det. Det gjør meg mye mer komfortabel med meg selv, sier Gerard Butler.

  Hør innslaget her.

Kulturstrøm

 • Varslar ny Harry Hole-bok

  Jo Nesbø gir ut ei ny Harry Hole-bok i juli 2019. Han offentleggjorde dette på si eiga heimeside torsdag. Lite informasjon er offentleggjort om handlinga, men i eit samandrag står det at Harry Hole vaknar opp i bakrus med hendene og kleda dekkja av blod, ifølgje VG.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Lesarane rasar mot Elle

  – Vi har ingen ambisjonar om å representere heile samfunnet.

  Dét svarte motebladet Elle då ein lesar på Instagram lurte på kvifor det ikkje var meir mangfald blant bloggarane deira. Svaret har fått mange til å reagere, skriv nettstaden Melk og Honning. Elle-redaktør Signy Fardal meiner det heile er ei misforståing, og kommenterer til VG at fordi Elle «heile tida brukar modellar og intervjuobjekt med anna etnisk opphav enn det norske, falt det oss ikkje inn at spørsmålsstillar tenkte på etnisitet».

  Signy Fardal
  Foto: Aas, Erlend / Scanpix