Til fire personer trenger du:
4 lammekoteletter a 150 g
Ca 100 g gulrot
1 stk fenikkel
1 potte timian
En stilk estragon
100 g purreløk
2 stk rødløk
100 g sellerirot
4 fedd hvitløk
8-10 poteter
1 glass tomatpurè
6 stk tomater
150 g aspargesbønner
Ca 50 g smør
1,5 dl olivenolje
Olje til steking
Salt og pepper
Slik gjør du:
Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fenikkel skrelles og kuttes i medium terninger. Fres sammen med finkuttet hvitløk, hakket timian og estragon i medium varm panne med olivenolje. Når grønnsakene begynner å bli møre tilsettes tomatpurè, deretter freses det i ca 5 minutter til. Tilsett 1 liter vann.
La det småputre i ca 5 min. Tilsett så kotelettene som er brunet i panne sammen med olje, smør, timian og hvitløk. La det så småputre i 5 minutter til, deretter tilsetter du grovkuttede tomater.
Potetene kuttes i båter, og bakes med timian, hvitløk og olivenolje i ovnen i ca 30 minutter.
Kutt av tuppen på aspargesbønnene, og kok til de er møre i vann som er tilsatt salt og smør, i ca 3-4 minutter.
Nyt maten!