Normal

Ekstra kos!

Server bresserte lammekoteletter med aspargesbønner og urtebakte poteter.

Lammekoteletter
Foto: Elin Arnholm / NRK

Til fire personer trenger du:

4 lammekoteletter a 150 g

Ca 100 g gulrot

1 stk fenikkel

1 potte timian

En stilk estragon

100 g purreløk

2 stk rødløk

100 g sellerirot

4 fedd hvitløk

8-10 poteter

1 glass tomatpurè

6 stk tomater

150 g aspargesbønner

Ca 50 g smør

1,5 dl olivenolje

Olje til steking

Salt og pepper

Slik gjør du:

Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fenikkel skrelles og kuttes i medium terninger. Fres sammen med finkuttet hvitløk, hakket timian og estragon i medium varm panne med olivenolje. Når grønnsakene begynner å bli møre tilsettes tomatpurè, deretter freses det i ca 5 minutter til. Tilsett 1 liter vann.

La det småputre i ca 5 min. Tilsett så kotelettene som er brunet i panne sammen med olje, smør, timian og hvitløk. La det så småputre i 5 minutter til, deretter tilsetter du grovkuttede tomater.

Potetene kuttes i båter, og bakes med timian, hvitløk og olivenolje i ovnen i ca 30 minutter.

Kutt av tuppen på aspargesbønnene, og kok til de er møre i vann som er tilsatt salt og smør, i ca 3-4 minutter.

Nyt maten!

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.