NRK Meny
Normal

Ekspedisjonen til Tirich-Mir

Ekspedisjonen til Tirich-Mir
Foto: NRK

Filosofen og fjellklatreren Arne Næss forteller i dette klippet fra Dagsrevyen 1964 om ekspedisjonen til Tirich-Mir, som han er i gang med forberedelsene til.
Arne Næss har vært på Tiric-Mir før, men denne gangen skal han og resten av ekspedisjonen ta seg opp til øst-toppen. Han forteller også at de skal prøve noe nytt, nemlig skarpklatring (klatring med bolter) over 7000 meter.
Tirich-Mir er et fjellmassiv i Pakistan, høyeste topp er på 7 690 meter.

Lurer du på hvordan det gikk? Se svaret her: Arne Næss kommer hjem

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).