Ingen grenser-ekspedisjonen rammes av en ny ulykke

– Jeg skal ut på tur igjen, sier «Ingen grenser»-Elin, som rammes av en ulykke i kveldens episode. Etter sendingen stiller hun i nettmøte her på NRK.no!

Video Elin i Ingen Grenser

Elin opplever tøffe tak i kveldens episode av 'Ingen grenser'. Klikk på bildet for å se video.

Jeg hadde to mål med å være med på «Ingen grenser»: Å vise at folk med MS kan gjøre noe annet enn å sitte i rullestol, og å komme meg opp på fjellet. Begge deler klarte jeg, sier Elin Aa, som du møter i nettmøte etter sendingen i kveld.

Fantastiske seertall

«Ingen grenser», hvor Lars Monsen leder en trupp på elleve funksjonshemmede deltakere over Nordkalotten, har blitt en seersukseess av dimensjoner.

Deltakerne i TV-serien Ingen grenser langer ut

Deltakerne i Ingen grenser skal krysse Nordkalotten på 30 dager.

Foto: NRK

Nest etter Nytt på Nytt, var forrige episode av Ingen grenser Norges mest sette program.

Hele 1.173.000 seere fulgte den tøffe gjengens strabasiøse ferd gjennom det karrige landskapet nord i Sverige.

Kveldens episode er like mettet på dramatikk som de foregående episodene.

Erik er ute av ekspedisjonen, noe som betyr tyngre tak for alle. De neste dagene skal de forflytte seg 70 kilometer og forsere flere store innsjøer før de når fram til Ritsem – som er siste utpost før det øde fjellandskapet inn mot Norge.

Men det finnes også lyspunkt. I kveld får deltakerne blant annet oppleve en leskende hvilestund av den sjeldne sorten.

Se video:

Video Deltakerne får øl

Lars har en leskende overraskelse på lur.

Håper på en endring i samfunnet

I likhet med Erik, som måtte reise hjem i forrige episode av «Ingen grenser», , håper kveldens nettmøtedeltaker at serien kan være med å påvirke samfunnets syn på funksjonshemmede.

– Den britiske originalversjonen av serien, «Beyond Boundaries», skal ha endret måten engelskmennene ser på funksjonshemmede på. Det hadde vært topp om vi kunne fått samme effekt her hjemme i Norge, smiler Elin, som fikk diagnosen multippel sklerose (MS) i 1998.

MS er en kronisk, nevrologisk sykdom som rammer nerveceller i sentralnervesystemet, noe som igjen påvirker musklenes funksjon.

Etter en stund ble 54-åringen delvis lam fra livet og ned, og hun er nå avhengig av rullestol dersom hun skal bevege seg langt.

Vil på tur igjen i sommer

Å få rullestolen gjennom det knauskledde landskapet bydde på mange utfordringer underveis.

Men dette har ikke tatt motet fra lektoren fra Notodden:

– For meg var det helt fantastisk å få muligheten til å reise til fjells igjen, og jeg tar sikte på å være med når gjengen skal på tur over Hardangervidda i sommer , sier Elin.

Kulturstrøm

  • Ny podkast med opplesning

    Kolon forlag lanserer denne uka en podkast med rene opplesninger på 8–10 minutter. I første omgang blir det med forlagets egne forfattere, som Steinar Opstad og Julie Stokkendal. Disse podkastene skiller seg fra andre forlagspodkaster ved at de er helt uten jingle, innledning eller intervju.

  • Kan komme en «Kill Bill vol.3»

    Quentin Tarantino har hintet om at «Once Upon a Time in Hollywood» er hans siste film. Nå snakker han om en potensiell tredje «Kill Bill». En av idéene har vært å fortelle historien om Vernita Greens nå voksne datter, skriver Indie Wire.

    alb430787
    Foto: MIRAMAX / Album