Ekko i det fjerne

Fire studenter rangler hjemover etter å ha festet på den lokale puben. Plutselig snubler de over en ung jente de kjenner. Hun er lemlestet, voldtatt og døende.

Fra påskekrimmen 2008 "Ekko i det fjerne"
Foto: Fredrik Arff / NRK

For Ziggy, Alex, Davey og Tom gjør saken sterkt inntrykk, men de legger den bak seg.

Etter studiene etablerer de seg på hver sine kant med jobb og familier.

Drapet på venninnen forblir uoppklart og kriminalsaken blir liggende hos det lokale politiet uten en løsning. Mordet fremstår som en gåte.

25 år etter den tragiske hendelsen, i 2007, blir drapssaken gjenopptatt. Umiddelbart begynner merkelige ting å skje. Noen av hendelsene får store konsekvenser for de fire.

BBC-dramatisering

«Ekko i det fjerne» er basert på Val McDermids murstein av en krimroman. Opprinnelig ble stykket dramatisert for BBC av Bert Coules, og det er denne versjonen NRK Radioteatret tok utgangspunkt i da stykket ble produsert til påsken 2008.

Om produksjonen

Forfatter: Val McDermid
Dramatisert av: Bert Coules
Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Studioopptak: Eivin Berger
Lyddesign: Arne Barca
Komponist: Guttorm Guttormsen
Instruktør: Else Barratt-Due
Produksjonsleder: Hege Stabell
Produsent: Mette Sapiraa

Kulturstrøm

  • Svenske tivolier krever erstatning

    Svenske fornøyelsesparker som Liseberg, Grøna Lund og Skara Sommarland krever 1,5 milliarder kroner i erstatning fordi de pålagt å holde stengt på grunn av koronapandemien. Det skriver SVT. Liseberg sier at de taper over 800 millioner kroner.

  • Mary Trumps bok kommer 14. juli

    Donald Trumps niese Mary Trump slipper bok om USAs sittende president 14. juli. Hun omtaler Trump som verdens farligste mann, skriver AFP. Den 240 sider lange boka er ventet å inneholde en rekke lite smigrende omtaler av den amerikanske presidenten.