Ekko i det fjerne

Fire studenter rangler hjemover etter å ha festet på den lokale puben. Plutselig snubler de over en ung jente de kjenner. Hun er lemlestet, voldtatt og døende.

Fra påskekrimmen 2008 "Ekko i det fjerne"
Foto: Fredrik Arff / NRK

For Ziggy, Alex, Davey og Tom gjør saken sterkt inntrykk, men de legger den bak seg.

Etter studiene etablerer de seg på hver sine kant med jobb og familier.

Drapet på venninnen forblir uoppklart og kriminalsaken blir liggende hos det lokale politiet uten en løsning. Mordet fremstår som en gåte.

25 år etter den tragiske hendelsen, i 2007, blir drapssaken gjenopptatt. Umiddelbart begynner merkelige ting å skje. Noen av hendelsene får store konsekvenser for de fire.

BBC-dramatisering

«Ekko i det fjerne» er basert på Val McDermids murstein av en krimroman. Opprinnelig ble stykket dramatisert for BBC av Bert Coules, og det er denne versjonen NRK Radioteatret tok utgangspunkt i da stykket ble produsert til påsken 2008.

Om produksjonen

Forfatter: Val McDermid
Dramatisert av: Bert Coules
Oversatt av: Hilde Sophie Plau
Studioopptak: Eivin Berger
Lyddesign: Arne Barca
Komponist: Guttorm Guttormsen
Instruktør: Else Barratt-Due
Produksjonsleder: Hege Stabell
Produsent: Mette Sapiraa

Kulturstrøm

 • Spike Lee med film om politivold

  Regissør Spike Lee har laget en kortfilm som både inneholder materiale fra filmen hans, «Do The Right Thing», samt opptak av politivold. Lee slapp filmen «3 Brothers» da han gjestet TV-kanalen CNN hvor han kommenterte protestbølgen som brer seg over USA, skriver The Guardian.

  Regissør Spike Lee hadde smukker med ordene "Love" og "Hate" da han var i Cannes
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters/Scanpix
 • Nominert til Heddaprisen

  Honningbarna er nominert til Heddaprisen for «Beste audiovisuelle design» i Kilden Teaters oppsetning av «Jonas» av Jens Bjørneboe. Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Se alle de nominerte på prisens hjemmesider.

  Edvard Valberg fra Honningbarna.
  Foto: Kim Erlandsen / NRK
 • Steenstrup i ny dramakomedie

  Henriette Steenstrup hyller omsorgspersoner i sin nye dramakomedie «Pørni». Hun er selv serieskaper og hovedrolleinnehaver, og sier at serien er en hyllest til alle omsorgspersoner som gjør så godt de kan, med det utgangspunktet de har. Serien vil bli vist på Viaplay i Norden i 2021, melder Rushprint.

  Henriette Steenstrup fra filmen «Pørni».
  Foto: NTB kultur