Normal

Eirik Jensens liv som politi blir tv-serie

Det bekrefter produsent for 4 1/2 Film som i fjor kjøpte rettighetene til politiveteranens selvbiografiske bok «På innsiden. Historien om mitt politiliv».

Eirik Jensen

BLIR TV-SERIE: Den selvbiografiske boka til den narkotika- og korrupsjonstiltalte politiveteranen Eirik Jensen blir tv-serie.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Det blir serie. Vi har ikke helt falt ned på hva slags type men dette er tenkt som drama. Det er jo masse krimhistorie her. Rett og slett tøffe krimhistorier, sier Håkon Øverås.

Han er produsent i 4 1/2 Film, som i fjor kjøpte rettighetene til Eirik Jensens bok «På innsiden. Historien om mitt politiliv» fra Eirik Jensen og Kagge forlag.

I går ble Jensen tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til grovt narkotikaforbrytelse. Det påvirker ikke planene om å lage en tv-serie av boka hans.

– Det er en røff og stor tiltale. Jeg og flere med meg tenker at Eirik Jensen er uskyldig og ville ikke gjort så mye annerledes om han ikke ble tiltalt. Jeg syns dette er interessant uansett, sier Øverås.

Smugle narkotika

Benedict de Vibe

– PROBLEMATISK: Benedict de Vibe er forsvareren til Gjermund Cappelen og mener det er problematisk å lage en tv-serie av Jensens bok.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Jensen er tiltalt for å ha hjulpet Gjermund Cappelen med å smugle narkotika inn i landet, og Cappelens forklaring er en viktig del av saken mot Jensen.

Cappelen er også omtalt i Jensens bok, men da som informant. Cappelen sin forsvarer, Benedict de Vibe, mener en tv-serie basert på boka vil være problematisk.

– Det er overhodet ikke fremstilt i boken som om det er bare er en roman, eller røverroman, men det er jo presentert som å være fakta. Da er det vanskelig å snu på det når den nå skal filmes. Da er det plutselig ikke fakta da, men når han skriver en bok så er det fakta, og slik kan det ikke være, sier han.

Ikke dokumentar

Håkon Øverås sier tv-serien ikke skal bli en dokumentarserie, men ser det ikke som et problem om den vil bli oppfattet som det.

Eirik Jensen leser fra sin egen bok

BOK: I mars i fjor ga Eirik Jensen ut boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv». Den skal nå bli tv-serie.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Nei, jeg syns ikke det, sier han.

Da boka kom ut ble etikken rundt kraftig debattert, og politiet mente blant annet at Kagge forlag burde ha kontaktet dem om innholdet i boka.

Øverås i 4 1/2 Film ser på det som positivt at boka skaper debatt.

– Det håper jeg da virkelig at vi får. Det lever jeg av, sier han.

Mye usikkert

Det er enda ikke klart hvem som skal finansiere eller regissere tv-serien, men Øverås håper den skal kunne sendes neste høst. Da er rettssaken mot Jensen mest sannsynlig over.

– Har du noen etiske betenkeligheter av å gå inn i denne saken når Jensen er tiltalt og kan være en dømt mann når tv-serien skal sendes?

– Ja, så er det greit for meg. Det får andre dømme han for, sier Øverås.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen