NRK Meny
Normal

Eidsvåg i duett med Elvira

Bjørn Eidsvåg har funnet seg en ny duettpartner. Hun er ikke lenger svensk og heter Lisa Nilsson, men norsk og bærer navnet Elvira Nikolaisen.

Bjørn Eidsvåg synger sammen med Elvira Nikolaisen på en ny duett.
Foto: Scanpix

Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson
Foto: Scanpix

Konsert-bilder: Bjørn Eidsvåg på Norwegian Wood, 2004

Eidsvåg hadde stor suksess med «Mysteriet deg» som han sang sammen med Nilsson på sitt album «Tålt» (2002). På sin nye plate «Nåde», som slippes 16. oktober, er det 26 år gamle Nikolaisen som synger duett med ham på singlen «Floden».

Gåte for begge kjønn

- Jeg forundrer meg i denne sangen over hvorfor denne kjærligheten ser ut til å være så vanskelig å ta imot. Jeg har ønsket at dette skal uttrykkes av en kvinne og en mann, da dette er en gåte for begge kjønnene, sier Eidsvåg om «Floden» til NTB.

Nikolaisen sier han er en av de mest spennende unge norske artistene han har hørt.

Lik bakgrunn

- I tillegg har vi en ganske så lik bakgrunn. Vi har begge hatt rikelig med muligheter til å reflektere over nåden og det er kanskje egentlig det låten vi synger sammen gjør. Å høre hennes stemme på min låt, hevet sangen til et nivå jeg bare kunne drømme om, sier han.

Selv sier Nikolaisen at Eidsvåg og hans sanger har påvirket henne og hennes musikkforståelse siden hun var liten.

«Nåde» er spilt inn i Decibel Studio i Stockholm og produsert av Jørn Christensen.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold