Hopp til innhold

Eidsvåg i duett med Elvira

Bjørn Eidsvåg har funnet seg en ny duettpartner. Hun er ikke lenger svensk og heter Lisa Nilsson, men norsk og bærer navnet Elvira Nikolaisen.

Bjørn Eidsvåg synger sammen med Elvira Nikolaisen på en ny duett.
Foto: Scanpix

Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson
Foto: Scanpix

Konsert-bilder: Bjørn Eidsvåg på Norwegian Wood, 2004

Eidsvåg hadde stor suksess med «Mysteriet deg» som han sang sammen med Nilsson på sitt album «Tålt» (2002). På sin nye plate «Nåde», som slippes 16. oktober, er det 26 år gamle Nikolaisen som synger duett med ham på singlen «Floden».

Gåte for begge kjønn

- Jeg forundrer meg i denne sangen over hvorfor denne kjærligheten ser ut til å være så vanskelig å ta imot. Jeg har ønsket at dette skal uttrykkes av en kvinne og en mann, da dette er en gåte for begge kjønnene, sier Eidsvåg om «Floden» til NTB.

Nikolaisen sier han er en av de mest spennende unge norske artistene han har hørt.

Lik bakgrunn

- I tillegg har vi en ganske så lik bakgrunn. Vi har begge hatt rikelig med muligheter til å reflektere over nåden og det er kanskje egentlig det låten vi synger sammen gjør. Å høre hennes stemme på min låt, hevet sangen til et nivå jeg bare kunne drømme om, sier han.

Selv sier Nikolaisen at Eidsvåg og hans sanger har påvirket henne og hennes musikkforståelse siden hun var liten.

«Nåde» er spilt inn i Decibel Studio i Stockholm og produsert av Jørn Christensen.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP