Eidsvåg i duett med Elvira

Bjørn Eidsvåg har funnet seg en ny duettpartner. Hun er ikke lenger svensk og heter Lisa Nilsson, men norsk og bærer navnet Elvira Nikolaisen.

Bjørn Eidsvåg synger sammen med Elvira Nikolaisen på en ny duett.
Foto: Scanpix

Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson
Foto: Scanpix

Konsert-bilder: Bjørn Eidsvåg på Norwegian Wood, 2004

Eidsvåg hadde stor suksess med «Mysteriet deg» som han sang sammen med Nilsson på sitt album «Tålt» (2002). På sin nye plate «Nåde», som slippes 16. oktober, er det 26 år gamle Nikolaisen som synger duett med ham på singlen «Floden».

Gåte for begge kjønn

- Jeg forundrer meg i denne sangen over hvorfor denne kjærligheten ser ut til å være så vanskelig å ta imot. Jeg har ønsket at dette skal uttrykkes av en kvinne og en mann, da dette er en gåte for begge kjønnene, sier Eidsvåg om «Floden» til NTB.

Nikolaisen sier han er en av de mest spennende unge norske artistene han har hørt.

Lik bakgrunn

- I tillegg har vi en ganske så lik bakgrunn. Vi har begge hatt rikelig med muligheter til å reflektere over nåden og det er kanskje egentlig det låten vi synger sammen gjør. Å høre hennes stemme på min låt, hevet sangen til et nivå jeg bare kunne drømme om, sier han.

Selv sier Nikolaisen at Eidsvåg og hans sanger har påvirket henne og hennes musikkforståelse siden hun var liten.

«Nåde» er spilt inn i Decibel Studio i Stockholm og produsert av Jørn Christensen.

Kulturstrøm

 • Godt besøkt rockfestival

  Festivalen Norway Rock hadde 2.500 betalende hver dag i tre dager. Økonomisjefen i festivalen sier til avisen Agder at det er litt mer enn hva festivalen budsjetterte med. Artister som Skid Row og Dee Snider fra Twisted sisters sto på scenen under festivalen.

 • Åtte personer skadd i oksekappløp

  San Fermin-festivalen som er så berømt fordi Ernest Hemingway skrev om den i «Og solen går sin gang», er over. Åtte ble skadet i det 850 meter lange oksekappløpet i Pamplona. Oksene som er med dør på tyrefekterarenaen samme dag. Protestene mot dyremishandlingen blir sterkere år for år. (NTB)

  Okseløpet i Pamplona
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Kan verte freda om eitt år

  Singerheimen kan verte freda om eitt år dersom alt går etter planen, melder Fjordingen. Framdriftsplanen er utarbeidd av Stryn kommune og Riksantikvaren. Bygget frå 1921 i Olden var heimen til kunstnaren William Henry Singer Jr.

  Singerheimen i Olden
  Foto: Steinar Lote / NRK