NRK Meny
Normal

Ego i sengen

- Er du sammen med en skuespiller blir det trangt i sengen. Du og henne og de to egoene, sier filmaktuelle Javier Bardem.

Javier Bardem
Foto: ROBYN BECK / AFP

Javier Bardem
Foto: Chris Pizzello / AP

Kinoaktuelle ”Kjærlighet i koleraens tid” er basert på romanen til Gabriel Garcia Marquez. Der møter du Spanias filmyndling Javier Bardem.

Han har spilt i nærmere 30 filmer, vunnet en rekke filmpriser og vant Oscar i år for beste mannlige birolle i ”No Country for Old Men”. Blant filmene kan vi nevne ”Skinke, Skinke”, ”Goya`s Ghost” og ”Before Night Falls”.

Har alt

Han er Spanias filmyndling, meget karismatisk og "muy muy macho". Han har fått til det meste her i livet og har sin maskuline hånd på årets mest glamourøse filmpris, nemlig Oscar. Også har han fått tak i filmens deiligste kvinne Penelope Cruz.

Javier Bardem i "Kjærlighet i koleraens tid".
Foto: DANIEL DAZA

Fra 40-tallet

Det sies om Javier Bardem at man må tilbake til 1940-tallet for å finne stjerner med lignende utemmet sensualitet, store drømmende øyne, sterk nese og rovdyr-lepper.

Den sterke nesen ble for øvrig brukket på et discotek av en fyr som ikke likte fjeset hans.

Mange forbier

Det er noen få ubetydelige ting signor Bardem ikke klarer. Han kan ikke kjøre bil, han lider av fryktfobier og er livredd for skytevåpen.

- Jeg er så redd biler at jeg ikke klarer å lære meg å kjøre. Bilene er som kuler som sikter på meg. Det eneste jeg kan er å spille roller og det koster meg mye. Jeg er faktisk en sjenert person, sier han.

Javier Bardem og Jack Nicholson
Foto: Mark J. Terrill / AP

Protesterte mot film

Da regissørene for filmen "Cohen brødre" ringte og foreslo rollen, protesterte han heftig.

- Dere spør feil person, jeg snakker dårlig engelsk, jeg hater vold og kan altså ikke kjøre bil!

Burde heller reise til Afrika

- Noen ganger spør jeg meg selv hva i all verden jeg gjør i en slik absurd jobb. Jeg burde vel heller dra til Afrika og redde folk. Men det kan jeg ikke. Jeg er HYPOKONDER!

En relativt fornøyd Javier Bardem
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Javier Bardem er en canarino fra Las Palmas og er godt utstyrt med skeuspillergener.

Familien har vært i yrket i generasjoner fra spansk films barndom. Ikke rart at han debuterte som seksåring i El Picardo og var garvet filmveteran allerede som tenåring.

Gjenombruddet og berømmelsen i Spania kom med ”Skinke, skinke” og det internasjonale med ”Before Night Falls” som brakte ham fire filmpriser.

Penelope Cruz

Er det noe mellom Penelope Cruz og Javier Bardem?

Foto: Scanpix/AFP

Egoistisk fyr

Javier Bardem tilstår at han har et stort ego og blir ulykkelig av dårlige kritikker. Det fikk han for denne filmen. Han påstår også at han foretrekker romanser utenfor yrket.

- Er du sammen med en skuespiller blir det trangt i sengen. Du og henne og de to egoene.

Sammen med Penelope Cruz?

Nå kan spanske paparazzier rapportere om hete kyss og heftig elskov med Penelope Cruz.

Javier nekter å fortelle historier fra privatlivet og raser mot fotografene.

- Papparazzier burde settes i fengsel og råtne til de dør, freser han.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller