Hopp til innhold

Ego i sengen

- Er du sammen med en skuespiller blir det trangt i sengen. Du og henne og de to egoene, sier filmaktuelle Javier Bardem.

Javier Bardem
Foto: ROBYN BECK / AFP

Javier Bardem
Foto: Chris Pizzello / AP

Kinoaktuelle ”Kjærlighet i koleraens tid” er basert på romanen til Gabriel Garcia Marquez. Der møter du Spanias filmyndling Javier Bardem.

Han har spilt i nærmere 30 filmer, vunnet en rekke filmpriser og vant Oscar i år for beste mannlige birolle i ”No Country for Old Men”. Blant filmene kan vi nevne ”Skinke, Skinke”, ”Goya`s Ghost” og ”Before Night Falls”.

Har alt

Han er Spanias filmyndling, meget karismatisk og "muy muy macho". Han har fått til det meste her i livet og har sin maskuline hånd på årets mest glamourøse filmpris, nemlig Oscar. Også har han fått tak i filmens deiligste kvinne Penelope Cruz.

Javier Bardem i "Kjærlighet i koleraens tid".
Foto: DANIEL DAZA

Fra 40-tallet

Det sies om Javier Bardem at man må tilbake til 1940-tallet for å finne stjerner med lignende utemmet sensualitet, store drømmende øyne, sterk nese og rovdyr-lepper.

Den sterke nesen ble for øvrig brukket på et discotek av en fyr som ikke likte fjeset hans.

Mange forbier

Det er noen få ubetydelige ting signor Bardem ikke klarer. Han kan ikke kjøre bil, han lider av fryktfobier og er livredd for skytevåpen.

- Jeg er så redd biler at jeg ikke klarer å lære meg å kjøre. Bilene er som kuler som sikter på meg. Det eneste jeg kan er å spille roller og det koster meg mye. Jeg er faktisk en sjenert person, sier han.

Javier Bardem og Jack Nicholson
Foto: Mark J. Terrill / AP

Protesterte mot film

Da regissørene for filmen "Cohen brødre" ringte og foreslo rollen, protesterte han heftig.

- Dere spør feil person, jeg snakker dårlig engelsk, jeg hater vold og kan altså ikke kjøre bil!

Burde heller reise til Afrika

- Noen ganger spør jeg meg selv hva i all verden jeg gjør i en slik absurd jobb. Jeg burde vel heller dra til Afrika og redde folk. Men det kan jeg ikke. Jeg er HYPOKONDER!

En relativt fornøyd Javier Bardem
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Javier Bardem er en canarino fra Las Palmas og er godt utstyrt med skeuspillergener.

Familien har vært i yrket i generasjoner fra spansk films barndom. Ikke rart at han debuterte som seksåring i El Picardo og var garvet filmveteran allerede som tenåring.

Gjenombruddet og berømmelsen i Spania kom med ”Skinke, skinke” og det internasjonale med ”Before Night Falls” som brakte ham fire filmpriser.

Penelope Cruz

Er det noe mellom Penelope Cruz og Javier Bardem?

Foto: Scanpix/AFP

Egoistisk fyr

Javier Bardem tilstår at han har et stort ego og blir ulykkelig av dårlige kritikker. Det fikk han for denne filmen. Han påstår også at han foretrekker romanser utenfor yrket.

- Er du sammen med en skuespiller blir det trangt i sengen. Du og henne og de to egoene.

Sammen med Penelope Cruz?

Nå kan spanske paparazzier rapportere om hete kyss og heftig elskov med Penelope Cruz.

Javier nekter å fortelle historier fra privatlivet og raser mot fotografene.

- Papparazzier burde settes i fengsel og råtne til de dør, freser han.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.