Normal

Eddie røk ut av Stjernekamp

Det var både tårer og lovord i kveldens Stjernekamp der country var sjangeren. Eddie Guz fikk gode tilbakemeldinger av dommerne, men røk likevel ut.

Eddie Guz røk ut av Stjernekamp

The Carburetors-vokalisten Eddie Guz trakk det korteste strået i kveldens Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Forrige uke var Unni Wilhelmsen den aller første deltakeren som måtte forlate Stjernekamp. I kveld var det Eddie Guz som fikk færrest stemmer for sin countryfremførelse. Det tok han med fatning etter en opptreden som fikk gode tilbakemeldinger,

– Jeg har levert det siste showet mitt i Stjernekamp med stil, sa han da resultatet ble lest opp.

Sammen med Raylee og Jørn Hoel var han blant de tre deltakerne som fikk færrest stemmer i kveldens konkurranse som, ifølge ukens sjangerekspert, Ottar «Big Hand» Johansen, holdt et utrolig høyt nivå.

– Det gjør ingenting

Eddie Guz, som til daglig er vokalist i rockebandet «The Carburetors» var blant de med færrest stemmer forrige uke etter en litt klønete fremførelse av Queens «Another one bites the dust». I kveld var han mer sikker, og dommer Mona var så overbevist at hun «hadde lyst til å sko en hest».

– Å ryke ut av stjernekamp etter å ha levert en bra låt, det gjør meg ingenting. Det hadde vært mye tyngre å ryke ut av konkurransen fordi prestasjonen ikke holdt. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk rettet opp forrige ukes fadese før jeg takket for meg, sier han til NRK.no.

Han synes det er synd å gå glipp av musikal og de andre sjangrene han ikke har prøvd seg på, og ikke minst kommer han til å savne de andre deltakerne.

– Jeg kommer til å savne gjengen. For en fantastisk gjeng å henge med et par ganger et par ganger i uka. Det kommer jeg til å savne, sier han.

Tok til tårene

Mo ble rørt til tårer i Stjernekamp

Mo rørte dommerpanelet og publikum til tårer med sin fremførelse av «When I'm get where I'm going».

Foto: Julia Naglestad / NRK
Reidun Sæther seiler opp som favoritt

Reidun Sæther var alle dommernes favoritt i kveld.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Paul Hansen sang Ryan Adams i Stjernekamp

Paul Hansen var blant de med færrest stemmer i de to første episodene, men var sikker etter sin fremførelse av «Oh my sweet Carolina».

Foto: Julia Naglestad / NRK
Raylee sang Taylog Swift

Som en indianerprinsesse taklet Raylee den vanskelige Taylor Swift-låta.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Lars Erik vil bli countryartist

Lars Erik kunne gjerne tenkt seg å bli countryartist.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Mo har imponert dommerpanelet i de to første episodene med rock og funk, og han fortalte til NRK.no tidligere i uka at han grudde seg skikkelig til å fremføre country for første gang. Det hadde han ingen grunn til. Som den første deltakeren ut fikk han tårene til å renne hos dommer Mona B. Riise.

– Det var utrolig vakkert, veldig fint. Det er en veldig sterk tekst på denne låta, Mo velger alltid så viktige låter. Det blir nesten en religiøs opplevelse, det var veldig, veldig fint, sa hun med tårer i øynene.

Også dommer Thomas Felberg var fornøyd med opptredenen, og syntes Mo «levde seg inn i øyeblikket». Også hovedpersonen selv ble emosjonell da han var ferdig med sin sang.

– Denne låta beskriver så mye av hva hvem som helst kan gå gjennom i livet sitt, og mye av det jeg har gått gjennom siden jeg var gutt. Den traff meg, og det jeg gjorde i kveld, det er noe som må komme fra et dypt sted. Jeg kjenner det skikkelig inne i meg, sa han.

Alles favoritt

Mo har vært blant favorittene i alle episoder, men har fått god konkurranse av Reidun Sæther. Med sin såre versjon av Dixie Chicks' «Not ready to make Nice» var hun alle tre dommernes favoritt.

– Det startet så sårt og stille og vondt og nydelig. Men så har du en sånn fantastisk stemme som løfter denne sangen. Den fanger alle som føler at de blir urettferdig behandlet. Du kombinerte sårhet og sinne på en veldig fin måte, sa Mona B. Riise.

Selv er artisten med den store stemmen glad for å ha kvelden overstått.

– Jeg er så lettet, jeg var virkelig ute av komfortsonen min i dag og jeg visste ikke hvordan det skulle bli mottatt. Så jeg er veldig lettet og takknemlig, sier hun til NRK.no.

– Trenger ikke Mark Knopfler

Anita Skorgan har ikke vært helt på hjemmebane med rock og funk, men imponerte stort med sin versjon av «This is us» som opprinnelig er en duett mellom Emmylou Harris og Mark Knopfler. Men å gjøre låta uten duettpartner var ikke noe problem ifølge ekspert Ottar Johansen,

– Jeg er enig, det var ikke bruk for Mark Knofler. Du gjorde låta bedre enn duettversjonen med han. Det er sikkert fremført. Dra på litt til så blir det kø i baren, sa Thomas Felberg lattermildt.

Selv var hun ikke like sikker etter kveldens fremførelse. I første episode var hun blant de med færrest stemmer, men har vært trygg de to siste gangene.

– Jeg har vært sikker på at jeg skal ut hver gang. Det er veldig gøy å få lov til å være med videre, å synge storband blir jo vidunderlig. Men det er en krise! Det er at hiphopen nærmer seg og jeg har ikke begynt på den, smiler Anita Skorgan.

Også tidligere Vamp-vokalist Paul Hansen har fomlet litt i starten, men med sin versjon av Ryan Adams «Oh my sweet Carolina» kom stemmen hans mer til rette.

– Det var veldig, veldig fint. Du har en nydelig klanh i stemmen. Ryan Adams er kongen av tristhet, men du klarte å fange den, sa Mona B. Riise.

Like bra som Taylor Swift

Den yngste deltakeren, 17 år gamle Raylee. hadde valgt «Safe and sound» av Taylor Swift. De var langt i fra et trygt valg.

– Jeg hadde øvd på låta i feil toneart, sa Raylee om da hun fikk seg en overraskelse på første øving.

Likevel klarte hun å overbevise dommerne med det som ble beskrevet som en «veldig vanskelig låt».

– Det gikk veldig fint. Jeg var litt nervøs for valget du har gjort, for jeg vet hvor vanskelig låten er. Men måten du fremførte den låten på i kveld hadde ikke Taylor Swift gjort bedre, sa sjangerekspert Ottar Johansen.

Raylee var blant de med færrest stemmer, men kom seg videre i konkurransen.

– Jeg er en følsom fyr

Lars Erik Blokkhus, kjent som vokalisten i Plumbo, forbindes gjerne med enkle tekster og feststemning. Men han kan avsløre at han har en hemmelig drøm om å bli countryartist.

– På hjemmebane er jeg en veldig følsom fyr, og jeg hadde lyst til å vise frem det i kveld, sa han.

Og at han kan ha en fremtid som countryartist, har både ekspert Ottar Johansen og dommer Mona B. Riise tro på.

– Jeg er sikker på at Plumbo-gutta skjelver i buksene nå, du er jo countryartist! For meg var dette så ekte og bra. Helt perfekt.

Kulturstrøm

  • Lanserer musikkdokumentar-serie

    I oktober lanserer Netflix musikkdokumentar-serien «ReMastered». Kvar av dei åtte episodane vil fokusere på ein musikar og lovar å kome med innsikt som ikkje har blitt fortalt tidlegare. Blant musikarane i serien er blant anna Bob Marley, Johnny Cash og Sam Cooke.

  • Unik releasekonsert

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

    Jærbuen Hilde Selvikvåg er en av Norges mest spilte artister på radio. Nå vil hun bruke musikken til noe hun brenner for. 27-åringen skal samle inn penger til demenssaken, og starta med konsert i hjembyen.

Flere kulturnyheter