Hopp til innhold

Dyster avskjed med Chris Cornell

Musikere og kjendiser samlet seg til en dyster minnestund for Soundgarden-vokalist Chris Cornell i Los Angeles natt til lørdag.

Minnestund for Chris Cornell

ALBUM: Se bilder fra minnestunden.

Foto: DAVID MCNEW / AFP

Chris Cornell

Chris Cornell på scenen med Soundgarden.

Foto: Jonathan Short / AP

Cornell ble erklært død 18. mai etter å ha blitt funnet livløs på et hotellrom i Detroit, få timer etter en konsert med Soundgarden. Han ble 52 år gammel.

– Chris var like melodiøs som The Beatles, like «heavy» som (Black) Sabbath og mante fram stemninger som Edgar Allan Poe, sa Audioslave- og Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello i sitt minneord.

Skuespilleren Josh Brolin, Pearl Jam-bassist Jeff Ament, filmprodusenten Eric Esrailian og Soundgarden-medlemmene Kim Thayil og Matt Cameron holdt også minneord på gravlunden Hollywood Forever Cemetery.

Blant dem som mintes musikeren var Lars Ulrich og James Hetfield fra Metallica, Dave Grohl fra Foo Fighters og Nirvana, Pharrell Williams, Billy Idol, Courtney Love, Dave Navarro fra Jane's Addiction, Gavin Rossdale fra Bush og artist og komponist Joe Walsh, samt skuespillerne Brad Pitt, Christian Bale og James Franco.

Chester Bennington og Brad Delson fra Linkin Park fremførte Leonard Cohens klassiker «Hallelujah» for de fremmøtte.

Cornells musikk ble spilt før og etter minnestunden, og podiet var dekorert med fire portretter av ham.

Minnestund for Chris Cornell

Fansen besøkte graven etter at minnestunden var over.

Foto: Frederic J. Brown / AFP

– Like stort som Elvis og Lennon

Cornell kom fra Seattle og var en ledende figur i grunge-bevegelsen på 1990-tallet med bandet Soundgarden, som fant sammen igjen i 2010.

Han har også markert seg som soloartist og med gruppene Temple of the Dog og Audioslave. Han figurerte ofte på lister over tidenes beste vokalister, og har solgt millioner av album verden over.

Han etterlater seg kone og tre barn.

– Å miste min bror og artistiske sjelevenn vil alltid blekne sammenliknet med tapet av sin far. Dere skal vite at jeg er her for dere, og vil alltid være en del av livene deres, sa Cornells bandkamerat Matt Cameron til barna.

«En generasjons stemme og en artist for alle tider», står det på gravstøtten, som har fått plass ved siden av graven til Johnny Ramone.

Fansen hadde samlet seg utenfor gravlunden med blomster, brev og og musikk.

– Dette er like stort som Elvis eller John Lennons død. Derfor måtte jeg ta med sønnen min. Det vil aldri komme en ny. Han er en moderne Freddie Mercury. Jeg trengte en avslutning, sier Melody Andrade til nyhetsbyrået AP.

Minnestund for Chris Cornell

Melody Andrade og sønnen Jude hadde møtt opp utenfor gravlunden i Los Angeles, iført T-skjorter med «Say Hello 2 Heaven», en låt Cornell sang med bandet Temple of the Dog.

Foto: Frederic J. Brown / AFP

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP