Hopp til innhold

Dylan til Sverige i helgen for å motta Nobelprisen

Bob Dylan får i helgen overrakt medalje og diplom som bevis på at han er tildelt Nobels litteraturpris. Men han skal foreløpig ikke holde sin Nobel-tale.

Bob Dylan i 2009

Bob Dylan reiser til Sverige i helgen for å motta bevis for at han er tildelt Nobels litteraturpris.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Han skal møte Svenska Akademien i helgen, og da vil han motta både diplom og medalje som bevis på at han er tildelt Nobels litteraturpris.

Sara Danius, som er sekretær for akademiet, skriver i en bloggpost at Dylan om få dager kommer til Stockholm, og da skal akademiet møte 75-åringen i en liten og intim setting. Verken presse eller publikum er til stede.

Dylan kommer ikke til å holde en offentlig Nobel-tale denne helgen. Men Danius skriver at de tror at han vil ta opp en tale som kan vises for allmuen ved en senere anledning.

Hun skriver at dette også har skjedd tidligere, blant annet da Alice Munro fikk prisen i 2013.

Skulle til Stockholm uansett

Dylan reiser i utgangspunktet til Stockholm i helgen for å holde to konserter på Stockholm Waterfront. Konsertene var fastsatt lenge før det ble kjent at amerikaneren fikk Nobelprisen.

Bob Dylan har tidligere blitt advart om at han må holde sin Nobel-tale før 10. juni dersom han vil motta prispengene på 8 millioner kroner for Nobelprisen i litteratur.

– Bob Dylan må holde sin forelesning senest 10. juni for å tildeles pengene for Nobelprisen i litteratur – det fremgår av Svenske Akademiets vedtekter, har Danius sagt tidligere.

Slet med å få kontakt med Dylan

Dylan har tidligere beklaget at han ikke hadde tid til å komme for å motta prisen under den offisielle seremonien i vinter.

Den 75 år gamle artisten ventet i det lengste med å gi lyd fra seg etter at han ble tildelt den prestisjetunge prisen 13. oktober. Først drøyt to uker seere tok han kontakt med Svenska Akademien og takket.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)