Hopp til innhold

Dylan dyrere enn Lennon

Bob Dylans håndskrevne tekst til låta «Like A Rolling Stone» er solgt for 12,2 millioner kroner.

MUSIC-AUCTION/ROCKANDROLL An employee shows the handwritten lyrics for Bob Dylan's 'Like a Rolling Stone' song at Sotheby's in New York

En ansatt holder frem Bob Dylans håndskrevne tekst til låta «Like A Rolling Stone».

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Dermed er det den dyreste låta som noensinne er solgt, iallfall hvis man tenker på selve den fysiske nedskrivingen av teksten.

For 2 millioner dollar var prisen da det håndskrevne dokumentet gikk under hammeren i New York tirsdag.

Dokumentet inneholder flere tekstlinjer som ikke ble brukt i den ferdige versjonen, og Sotheby's omtalte salgsobjektet sitt som «den hellige gralen» innen rocketekster, før det ble solgt.

– Dylan hevet rock fra å bare være «pop» til å bli det viktigste mediet som ungdomskultur kunne uttrykke seg igjennom, sa Richard Austin ved Sotheby's.

Solgt for mer enn Lennon

Den tidligere rekorden for et håndskrevet dokument hadde John Lennon.

Den avdøde Beatles-musikerens håndskrevne tekst til gruppas låt «A Day in the Life» ble solgt for 1,2 millioner dollar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober