Duff på scenen med Guns N' Roses

Axl overrasket alle med mini-gjenforening under konsert i London.

Duff McKagan på scenen med Jane's Addiction

COMEBACK: Duff McKagan har ikke stått på scenen med GNR siden 1993.

Foto: Charley Gallay / AFP

Axl Rose på scenen i Bergen 31. mai 2010

PEPET UT: Axl Rose på scenen i Vestlandshallen tidligere i år. Bandet lot fansen vente i over to timer før de inntok scenen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Ex-trommis Steven Adler har bedt til Gud om gjenforening av «gamle» GNR. I London torsdag ble han delvis bønnhørt, da bassist Duff McKagan stod på scenen med Axl for første gang på 17 år.

Siste mann ut

46-åringen forlot Guns N' Roses i august 1998, som den siste av de gjenværende medlemmene fra «Appetite For Destruction»-tiden, utenom frontfigur Axl selv.

Siden den gang har McKagan vært meget aktiv på musikkfronten, som bassist i Velvet Revolver med Slash og Matt Sorum, gitarist i sitt eget band Loaded, samt et kortere opphold som bassist i Jane's Addiction.

LES OGSÅ: Fansen pep ut Guns N' Roses

Under konserten i Londons O2 Arena torsdag kveld, kom bassisten overraskende inn på scenen da gruppen begynte å spille hiten «You Could Be Mine» fra 1991. Etter låten ble McKagan presentert av Axl på følgende måte:

Spilte gitar og tamburin

- Det var en fyr på hotellet mitt som laget så j***** mye bråk lenger nede i korridoren, med masse høy musikk. Jeg gikk for å finne ut hvem pokker det var, og så.... Å, det er Duff, gliste Axl, mens fansen knapt trodde det de var vitne til.

McKagan kom på scenen ytterligere to ganger i løpet av kvelden - først for å spille gitar på «Nice Boys» og «Knocking On Heaven's Door», så spillende på tamburin (!) under ekstranummeret «Patience».

Fredspipe

I 2006 opptrådte tidligere gitarist Izzy Stradlin med Guns N' Roses på flere konserter i Europa, blant annet i Oslo Spektrum. Axl Rose skal også være på talefot igjen med trommeslager Matt Sorum, som tok over for Steven Adler i 1990.

Forholdet mellom Axl og Slash er derimot iskaldt. I februar i fjor omtalte Rose sin gamle gitarist som «en kreftsvulst».

Det eneste andre gjenværende medlemmet fra glansdagene, er keyboardist Dizzy Reed, som ble med i Guns N' Roses i 1990.

Kulturstrøm

  • Operaen i Paris åpnet etter streik

    Lørdag åpnet operaen i Paris igjen dørene. Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett. Streiken har kostet operaen mange millioner i tapte inntekter.