NRK Meny
Normal

Du kan få en rolle i Mammon

Helt sant! Du må bare gjette hvem som er skurken i sesong én først.

Jon Øigaren og Lena Kristin Ellingsen

Jon Øigaren og Lena Kristin Ellingsen spiller i Mammon. Nå kan du også få en sjanse.

Foto: Hege Fagerheim / NRK

Mandag vises sjette og siste episode av Mammon sesong én. Serien har vært en suksess fra første episode. Nesten en million seere hver mandag, gode kritikker og salgsinntekter på det dobbelte av NRK Dramas samlede salg de siste fem årene.

Nå får vi svarene. Hvem står bak forsvinningene, selvmordene, den grusomme brannen og det som kan vise seg å være barneofringer?

Hvem som er gjerningsmannen blir allerede diskutert vilt på Twitter og i andre sosiale medier.

Ikke alle er like begeistret for den type debatt.

Se Mammon, episode 2 - 6 her:

Peter finner etter 5 år et første tegn på at broren ble presset til å ta sitt eget liv. Han og svigerinnen Eva finner den som kjente hemmeligheten om broren. Det eneste han avslører er ordet "Abraham" før han skyter seg. Peter jager videre og lover å holde sine nærmeste utenfor, men politi og kolleger stoler ikke lenger på Peters forklaringer. Desto nærmere han kommer sannheten, desto sikrere blir han på å holde det han finner skjult. (2:6)

Tåler ikke spoilere

Manusforfatter av Mammon, Gjermund Stenberg Eriksen tåler ikke spoilere. Han avskyr at folk diskuterer mulige skyldige gjerningspersoner i sosiale medier før en serie er over.

– Det er supert at serien blir diskutert rundt kaffemaskinen og i kantina, for da kan folk velge å trekke seg ut av diskusjonen. Det er veldig mange av oss som elsker TV-serier, men som ikke liker å være så flinke på forhånd. Vi liker ikke å lese hvem folk tror det er som er gjerningsmannen. Vi hater spoilere, sier han til NRK.

Diskutere uten å spoile

Derfor har han sammen med folkene i film og TV-bloggen OP-5 laget en spekulasjonsløsning der folk kan skrive inn hvem de tror gjerningsmannen er, uten at alle andre trenger å ta del i det.

– Her kan de diskutere mulige løsninger uten å blåse det for andre. Folk blir lynforbanna om de får høre løsningen på en serie før de er klare for det.

Under: Se en journalist avsløre slutten av Homeland tre til Jennifer Lawrence. Hun blir så sint at hun nesten begynte å gråte (PS! IKKE se denne YouTube-videoen om du ikke har sett Homeland tre).

Vinn en rolle i Mammon

Etter at serien er ferdig kan spekulasjonene offentliggjøres for venner og kjente.

– Er de riktig heldige, og faktisk har tippet riktig, kan de også vinne en rolle i Mammon sesong to.

Han vil ikke love noe annet enn en statistrolle, men rolle skal det bli og er du av typen som holder deg unna offentlighetens lys, så kan du også gi gevinsten bort som gave til noen andre.

– Så klart, viser det seg at personen er genial, blir hun eller han vurdert til en større opptreden i serien.

Mandag kl. 21.30 vises siste episode av Mammon på NRK1.

Kulturstrøm

  • Romanfiguren Elling med dikt-debut

    Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg er aktuelle med samlingen «Leilighetsdikt for hjemløse», melder Cappelen Damm. Diktene er lagt i munnen på de to romanpersonene Elling og Alfons Jørgensen. Bøkene om Elling danner utgangspunkt for flere filmer, samt teaterstykker som settes opp i mange land.