NRK Meny
Normal

Dropper Olsen som programleder for MGP Junior

Vegard «Shortcut» Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter at han leide inn den kontroversielle aktivistgruppen «Fuck for forest» til en bursdagsfeiring.

Vegard Thomas Olsen i Migrapolis.

Vegard Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter å ha tråkket over streken som festarrangør.

Foto: NRK

Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson Fuck for forest

Fuck for forest fikk mye omtale etter det beryktede nakenstuntet på Quartfestivalen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

«Fuck for forest» har fått mye oppmerksomhet for forskjellige nakenstunt, og NRK-ledelsen mente at koblingen til et barneprogram var uheldig. Derfor valgte redaktør i NRK Underholdning, Charlo Halvorsen, å avslutte kontrakten med Vegard Olsen i går.

– Vi hadde en vurdering av dette i redaksjonen om at dette kunne oppfattes som et mulig omdømmeproblem, og da bestemte vi dette. Det hele er temmelig udramatisk, sier Halvorsen til NRK.no.

Vegard Thomas Olsen vil ikke uttale seg i saken.

NRK har enda ikke funnet en erstatter for Olsen, men regner med å ha dette på plass i god tid før finalen 1.september.

Margrethe Røed, Vegard Thomas Olsen

Margrethe Rød får en ny makker til MGP Junior.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

I forrige uke skrev VG om at Olsen leide inn nakengruppen til kameraten og partyfikseren Sverre Goldenheims 30-års dag. Dette var etter jubilantens eget ønske, men NRK valgte til slutt å se etter andre til jobben som Olsen var blinket ut til.

Vegard Shortcut Olsen jobber til daglig i Migrapolis, og situasjonen vil ikke ha noen konsekvenser for andre engasjement i NRK enn MGP-jobben.

Kulturstrøm

 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller
 • LHBT-handling kuttet fra actionfilm

  Den kinoaktuelle skuespilleren Danielle Pineda fra «Jurassic World: Fallen Kingdom», forteller til talkshowet Build at hennes rollefigur Zia Rodriguez egentlig er lesbisk. Replikken som avslørte det i filmen ble derimot kuttet på grunn av tidspress, forteller hun, ifølge Hollywood reporter.

  Mann sikter gevær mot dinosaur
  Foto: United International Pictures
 • Prince-arvinger bryter med Tidal

  Etter planen skulle musikktjenesten Tidal få eksklusiv rett til å strømme et nytt album i 14 dager når et nytt Prince-album slippes i 2019. Men etter Dagens Næringslivs avsløringer rundt triksing med strømmetjenesten, ønsker arvingene etter Prince å bryte kontrakten, ifølge nettstedet TMZ. Lyttertallene til Kanye West og Beyoncé på Tidal skal være manipulert med flere hundre millioner falske avspillinger, og kan bety dødsstøtet for Tidal, mener musikkjournalist Asbjørn Slettemark. Artisten Prince ble funnet død en heis i hjemmet sitt 21. april 2016.

  Prince på The purple rain-turne
  Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp.

Flere kulturnyheter