Normal

Dropper Olsen som programleder for MGP Junior

Vegard «Shortcut» Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter at han leide inn den kontroversielle aktivistgruppen «Fuck for forest» til en bursdagsfeiring.

Vegard Thomas Olsen i Migrapolis.

Vegard Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter å ha tråkket over streken som festarrangør.

Foto: NRK

Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson Fuck for forest

Fuck for forest fikk mye omtale etter det beryktede nakenstuntet på Quartfestivalen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

«Fuck for forest» har fått mye oppmerksomhet for forskjellige nakenstunt, og NRK-ledelsen mente at koblingen til et barneprogram var uheldig. Derfor valgte redaktør i NRK Underholdning, Charlo Halvorsen, å avslutte kontrakten med Vegard Olsen i går.

– Vi hadde en vurdering av dette i redaksjonen om at dette kunne oppfattes som et mulig omdømmeproblem, og da bestemte vi dette. Det hele er temmelig udramatisk, sier Halvorsen til NRK.no.

Vegard Thomas Olsen vil ikke uttale seg i saken.

NRK har enda ikke funnet en erstatter for Olsen, men regner med å ha dette på plass i god tid før finalen 1.september.

Margrethe Røed, Vegard Thomas Olsen

Margrethe Rød får en ny makker til MGP Junior.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

I forrige uke skrev VG om at Olsen leide inn nakengruppen til kameraten og partyfikseren Sverre Goldenheims 30-års dag. Dette var etter jubilantens eget ønske, men NRK valgte til slutt å se etter andre til jobben som Olsen var blinket ut til.

Vegard Shortcut Olsen jobber til daglig i Migrapolis, og situasjonen vil ikke ha noen konsekvenser for andre engasjement i NRK enn MGP-jobben.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.