Dropper Olsen som programleder for MGP Junior

Vegard «Shortcut» Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter at han leide inn den kontroversielle aktivistgruppen «Fuck for forest» til en bursdagsfeiring.

Vegard Thomas Olsen i Migrapolis.

Vegard Olsen blir ikke programleder i MGP Junior etter å ha tråkket over streken som festarrangør.

Foto: NRK

Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson Fuck for forest

Fuck for forest fikk mye omtale etter det beryktede nakenstuntet på Quartfestivalen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

«Fuck for forest» har fått mye oppmerksomhet for forskjellige nakenstunt, og NRK-ledelsen mente at koblingen til et barneprogram var uheldig. Derfor valgte redaktør i NRK Underholdning, Charlo Halvorsen, å avslutte kontrakten med Vegard Olsen i går.

– Vi hadde en vurdering av dette i redaksjonen om at dette kunne oppfattes som et mulig omdømmeproblem, og da bestemte vi dette. Det hele er temmelig udramatisk, sier Halvorsen til NRK.no.

Vegard Thomas Olsen vil ikke uttale seg i saken.

NRK har enda ikke funnet en erstatter for Olsen, men regner med å ha dette på plass i god tid før finalen 1.september.

Margrethe Røed, Vegard Thomas Olsen

Margrethe Rød får en ny makker til MGP Junior.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

I forrige uke skrev VG om at Olsen leide inn nakengruppen til kameraten og partyfikseren Sverre Goldenheims 30-års dag. Dette var etter jubilantens eget ønske, men NRK valgte til slutt å se etter andre til jobben som Olsen var blinket ut til.

Vegard Shortcut Olsen jobber til daglig i Migrapolis, og situasjonen vil ikke ha noen konsekvenser for andre engasjement i NRK enn MGP-jobben.

Kulturstrøm

 • Ny norsk barnefilm

  Ekteparet Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen har laget barnefilmen «Tottori! Sommeren vi var alene» med døtrene Vega og Billie i hovedrollene. – En fin film med spenning, fare, humor og søskenkjærlighet, skriver Filmpolitiet. Terningkast 5.

  Billie (Billie Østin) og Vega (Vega Østin) er uenige om retningen i «Tottori! Sommeren vi var alene».
  Foto: Norsk Filmdistribusjon/Chezville AS
 • Twitter nektet Trump å tvitre

  Twitter nektet USAs president Donald Trump å tvitre fram til et innlegg om barns påståtte koronaimmunitet ble fjernet, skriver Washington Post. I innlegget, som nå er slettet, sa Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

 • Facebook fjerner Trump-video

  Facebook har for frste gang fjernet et innlegg fra president Donald Trump der han sier at barn er «nesten immune» mot koronaviruset. – Falske påstander og skadelig informasjon, sier Facebook ifølge NBC News.