NRK Meny
Normal

Dronning Elizabeth tvitrer for første gang

Storbritannias dronning Elizabeth har i dag tvitret selv for første gang. Meldingen har allerede blitt delt over 6500 ganger i løpet av de siste timene.

Dronning Elizabeth på Twitter

Her skriver dronning Elizabeth sin første tvitring på The Science Museum i London.

Foto: @BritishMonarchy

Den britiske monarken benyttet anledningen til å skrive sin aller første tvitring foran 600 gjester under fredagens åpning av en utstilling om informasjonsalderen på The Science Museum i London.

«Det er en ære å åpne informasjonsalder-utstillingen på vitenskapsmuseet, og jeg håper folk vil nyte besøket. Elizabeth R.», skrev dronningen på den offisielle twitter-kontoen til det britiske kongehuset.

Laster Twitter-innhold

Populær dronning

Meldingen diskuteres nå ivrig i sosiale medier under emneknaggen #TheQueenTweets. I skrivende stund har antall delinger oversteget 6500.

Mange ønsker dronninga velkommen til den digitale verden. Noen har også bedt dronningen om å følge dem på Twitter. Mens andre benytter anledningen til å spøke på bekostning av den britiske kongefamilien.

«Når kommer den første selfie'en, deres kongelige høyhet,» spør BBCs journalist Ed Ram i et svar til den opprinnelige meldingen.

Flere kongelige online

Den britiske dronningen er verken den første eller siste kongelige høyheten som prøver seg på sosiale medier.

Både prins Harry, prins William og hans familie har delt glimt fra hverdagslivet med oss dødelige.

Dronning Rania fra Jordan er en aktiv bruker og deler nesten daglige oppdateringer om livet og jobben. Hun beskriver seg selv som «En mor og en kone, med en skikkelig kul jobb.»

Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er også aktive på sosiale medier. Kronprinsparets Twitter-konto har nesten 75.000 følgere, mens kronprinsessens egen twitterkonto har over100.000 følgere.

Twitter har i anledningen laget en tidslinje med flere kjente kongelige tvitringer på sin blogg.

Laster Twitter-innhold

Flere kulturnyheter