Hopp til innhold

Drøm eller mareritt

Skal du trekke en hestehenger på vått gress? Eller båten på tilhenger opp utsetningsrampa?

Range Rover
Foto: Autofil

Range Roveren takler det like godt som sine amerikanske utfordrere. Men her er Ola-jakke og cowboyhatt byttet ut med tweedjakke og Sherlock Holmes-lue.

Bilene har totalt forskjellig image, men er mye likere enn man skulle tro! Bare sammenlign dataene, så ser du det.

Fordelen med Range Rover er at den har baksete. Ulempen er at du får en eldre bil for samme pengebeløp. Statusmessig er nok Range Rover mer sosialt akseptert enn f. eks. Tahoe i de fleste miljøer, uten at det nødvendigvis sier noe om hverken kvaliteten eller driftskostnadene.

En fin og velfungerende Range Rover er en drøm, mens en kranglete og dårlig holdt bil er et kostbart mareritt.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober