Drøm deg bort i hverdagen!

Når kulda trekker langt oppover øra eller regnet pøser ned er godt å drømme seg bort til varme destinasjoner.

Christian Strand var på reiselivsmessen på Lillestrøm
Foto: NRK

Kanskje er du den som planlegger Bryllupsreise, impulstur, guttetur, jentetur, familietur eller en luksustur. Da bør du ta turen til Reiselivsmessa på Norges varemesse på Lillestrøm. Der finner du de de ny spennende reisemålene samt de tradisjonelle. Christian Strand tok turen opp rett før messa åpnet, og man kunne se at det var mange spente utstillere som gjorde seg klare for å ta imot neste 40000 besøkende.

- "Peru er et nytt reisemål for nordmenn, og de kan oppleve mye nytt og spennende i Amazonas og i byer. Jeg bor i Lima og har flyttet dit" forteller Øyvind Wesseltoft som har startet som reisearrangør til Peru. Han viser oss mye spennende fra Peru, og en ting er et lykkearmebånd laget av en spesiell kornsort.

Hvis man ikke ønsker å sitte over 15 timer på fly kan man ta turen til Gjøvik. Der kan man besøke lokal sjokoladefabrikk, treskjærer og glassverk. Med andre ord, her finner man litt for en hver smak. Dette er godt helgepåfyll!

Se innslagene her:

Reiselivsmessen, Lillestrøm del 1

Reiselivsmessen, Lillestrøm del 2

Reiselivsmessen, Lillestrøm del 3

Reiselivsmessen, Lillestrøm del 4

Kulturstrøm

 • Ny kunnskap om gammel urtekunst

  Et nyoppstartet forskningsprosjekt skal gi ny kunnskap om plantebruk i Norden fra vikingtiden til i dag, skriver Forskning.no. Målet er å kartlegge utbredelsen og utviklingen av plantebruk i Norden gjennom tidene. Prosjektet er et samarbeid mellom Naturhistorisk museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum.

  Flora Norvegica
 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge