Drevland risikerer å tilbringe 70-årsdagen i fengsel

Snakker ut om framtida i «Lindmo».

Den tidligere Bergen-ordføreren Trude Drevland gjester Lindmo

Ett år og to måneder etter at hun ble siktet for grov korrupsjon, lanserte den tidligere Høyre-ordføreren Trude Drevland boka «Litt privat» denne uken. «Lindmo»

I boka kritiserer hun politiet, hevder hun ble telefonavlyttet og «innrømmer gladelig» at hun drev lobbyvirksomhet for Bergen.

Trude Drevland venter fortsatt på om statsadvokaten i Hordaland skal ta ut tiltale mot henne.

Venter på svar fra statsadvokaten

I kveld er Drevland gjest i «Lindmo», og på spørsmål fra programleder Anne Lindmo om hun hva hun tenker om å rette opp sitt ettermæle, svarer hun at hun tenker ikke langt fram i tid om dagen.

Trude Drevland

Trude Drevland er gjest i Lindmo i kveld.

– Det er klart at når du sitter i over et år og tenker på noe som er så dystert, så lurer du på hvor du er. Du tenker ikke fremtid. Den framtiden jeg tenker på, er den fremtiden som går så langt frem til at statsadvokaten har avgjort hva som skal skje videre, sier Drevland.

– Et mulig scenario er jo at du på din 70-årsdag er i fengsel. Har du tenkt på det?

– Selvfølgelig har jeg tenkt på alle alternativer som kan skje, sier Drevland.

Rederi spanderte cruise

Bakgrunnen for korrupsjonssaken er en skipsdåp 17. mai 2015:

Det var flere i Bergen som reagerte da 17. mai-programmet i fjor ble forandret: Fritidsbåtene som pleide å ligge i Vågen ved Bryggen ble forvist vekk, til fordel for det nye cruiseskipet «VIKING STAR», som skulle døpes av ordfører Trude Drevland (H) i en storslått feiring med fyrverkeri og konsert.

Etterpå viste det seg at rederiet hadde spandert et tredagers cruise for Drevland og ektemannen og en luksustur til Venezia for Drevland og sønnen. To måneder etter turen spurte rederen ordføreren om hjelp til å endre reglene for skipsregisteret. Reglene ble endret. Nå er Drevland siktet for grov korrupsjon.

– Leiligheten og kontoret mitt ble ransaket

Politiet har siktet Drevland, Hagen og havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, for korrupsjon. Nå vil de tiltale Drevland og Tangerås og frikjenne Hagen. Statsadvokaten avgjør før jul om det blir rettssak mot de to.

Drevland skriver at hun faktisk var i møte med Aschehoug da nyheten om at hun var siktet for grov korrupsjon sprakk 18. september.

– Møtet hadde ikke vart mer enn en halvtimes tid da telefonen min formelig eksploderte. (...) Jeg skulle også til Oslo for å få gode råd og hjelp fra venner i en ytterst fortvilet privat situasjon, men etter denne morgenen ble ingenting som jeg planla, skriver Drevland i boken.

Se Lindmo her (fra kl. 22.08)

Kulturstrøm

 • Homofile scener sensurert i Kina

  Da «Bohemian Rapsody» hadde premiere i Kina i helga var seks scener sensurert bort. Siden kinesisk sensur forbød homofilt innhold i film og tv-serier i 2016 har LHBT-miljøet sett på denne kinopremieren som en seier. Men over to minutter med homofilt innhold og scener som forteller om AIDS er klippet bort. Blant to menn som kysser, og dialoger hvor ordet gay blir brukt, skriver CNN.

  Bohemian Rhapsody
  Foto: Twentieth Century Fox Norway
 • H&M satser på luksus og på nett

  Fire butikk-kjeder eid av H&M-gruppen åpner butikker på nett i Norge. Arket, Weekday og Monki kom i forrige uke. High street-kjeden Cos er like rundt hjørnet, også med butikk i det nye Valkyrien-prosjektet i Oslo (bildet), skriver Melk&Honning.

  Valkyrien rehabilitert på Majorstua
  Foto: NCC
 • Ny strømmetjeneste fra Apple

  TV+ heter den nye kanalen til Apple som ble annonsert av sjefen Tim Cook (bildet) i dag. Innholdet blir originale tv-programmer. Blant annet er «The Morning Show», et morgen tv-drama med Jennifer Aniston and Reese Witherspoon under utvikling. Det er også en ny versjon av Stephen Spielbergs «Amazing Stories» og filmatiseringen av Isaac Asimovs bokserie «Foundation». TV+ blir en reklamefri betal-tjeneste i den nye versjonen av Apple TV-appen som kommer i mai, skriver TechCrunch etter pressekonferansen.

  Apple CEO Tim Cook presenterer Apple TV+
  Foto: Tony Avelar / AP