NRK Meny
Normal

Drevland risikerer å tilbringe 70-årsdagen i fengsel

Snakker ut om framtida i «Lindmo».

Den tidligere Bergen-ordføreren Trude Drevland gjester Lindmo

Ett år og to måneder etter at hun ble siktet for grov korrupsjon, lanserte den tidligere Høyre-ordføreren Trude Drevland boka «Litt privat» denne uken. «Lindmo»

I boka kritiserer hun politiet, hevder hun ble telefonavlyttet og «innrømmer gladelig» at hun drev lobbyvirksomhet for Bergen.

Trude Drevland venter fortsatt på om statsadvokaten i Hordaland skal ta ut tiltale mot henne.

Venter på svar fra statsadvokaten

I kveld er Drevland gjest i «Lindmo», og på spørsmål fra programleder Anne Lindmo om hun hva hun tenker om å rette opp sitt ettermæle, svarer hun at hun tenker ikke langt fram i tid om dagen.

Trude Drevland

Trude Drevland er gjest i Lindmo i kveld.

– Det er klart at når du sitter i over et år og tenker på noe som er så dystert, så lurer du på hvor du er. Du tenker ikke fremtid. Den framtiden jeg tenker på, er den fremtiden som går så langt frem til at statsadvokaten har avgjort hva som skal skje videre, sier Drevland.

– Et mulig scenario er jo at du på din 70-årsdag er i fengsel. Har du tenkt på det?

– Selvfølgelig har jeg tenkt på alle alternativer som kan skje, sier Drevland.

Rederi spanderte cruise

Bakgrunnen for korrupsjonssaken er en skipsdåp 17. mai 2015:

Det var flere i Bergen som reagerte da 17. mai-programmet i fjor ble forandret: Fritidsbåtene som pleide å ligge i Vågen ved Bryggen ble forvist vekk, til fordel for det nye cruiseskipet «VIKING STAR», som skulle døpes av ordfører Trude Drevland (H) i en storslått feiring med fyrverkeri og konsert.

Etterpå viste det seg at rederiet hadde spandert et tredagers cruise for Drevland og ektemannen og en luksustur til Venezia for Drevland og sønnen. To måneder etter turen spurte rederen ordføreren om hjelp til å endre reglene for skipsregisteret. Reglene ble endret. Nå er Drevland siktet for grov korrupsjon.

– Leiligheten og kontoret mitt ble ransaket

Politiet har siktet Drevland, Hagen og havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, for korrupsjon. Nå vil de tiltale Drevland og Tangerås og frikjenne Hagen. Statsadvokaten avgjør før jul om det blir rettssak mot de to.

Drevland skriver at hun faktisk var i møte med Aschehoug da nyheten om at hun var siktet for grov korrupsjon sprakk 18. september.

– Møtet hadde ikke vart mer enn en halvtimes tid da telefonen min formelig eksploderte. (...) Jeg skulle også til Oslo for å få gode råd og hjelp fra venner i en ytterst fortvilet privat situasjon, men etter denne morgenen ble ingenting som jeg planla, skriver Drevland i boken.

Se Lindmo her (fra kl. 22.08)

Kulturstrøm

 • BBC tapte men anker ikke

  BBC filmet og navnga Cliff Richard da hjemmet hans ble stormet av politiet i 2014 etter mistake om seksuelle overgrep. Artisten ble aldri arrestert eller tiltalt, og saksøkte selskapet for brudd på privatlivets fred. Richard vant i retten, og det var ventet at BBC ville anke. Men i stedet vil kringkastingsselskapet be Parlamentet vurdere prinsippene for pressefrihet i landet, melder BBC selv.

  Cliff Richard
  Foto: Scanpix, STR
 • Ny redaktør i Klassekampen

  Mari Skurdal er ny ansvarlig redaktør i Klassekampen. Hun overtar etter Bjørgulv Braanen. Hun sier det nå vil bli satset mer på analyserende kommentarer og utenriksstoff. Skurdal har vært vaktsjef, nyhetsleder, redaksjonssjef og featureredaktør i avisa. Hun overtar som redaktør i løpet av noen uker. – Da Bjørgulv bestemte seg for å gå av, føltes det vel egentlig som om det var min tur til å ta over. Jeg har vært med på å lede denne avisa i ti år, og Klassekampen er på sett og vis blitt min store oppgave i livet, sier hun i avisas sak om lederskiftet.

  Mari Skurdal
  Foto: Siv Dolmen / Klassekampen
 • Ikonisk musikkfilm relanseres

  En omarbeidet versjon av John Lennon og Yoko Onos legendariske musikkfilm «Imagine» fra 1972 slippes på amerikanske kinoer i september. Den nye versjonen inneholder klipp og bilder som ikke var med i originalen. Også soundtracket fra filmen, albumet «Imagine» fra 1971, kommer i ny remikset versjon, melder NME

  John Lennon/Yoko Ono
  Foto: AP