Hopp til innhold

Dramatisk nedgang for Amedia

Mediekonsernets omsetning falt med en halv milliard kroner i 2014, men driften gikk likevel i pluss.

Amedias konsernsjef Are Stokstad

STORT TAP: Konsernsjef Are Stokstad meldte om omsetningsfall, men konsernet tjener mer på digitale annonser.

Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK

Totalt omsatte Amedia for 4,7 milliarder kroner i 2014, som er en nedgang på 520 millioner sammenlignet med 2013.

Det totale driftsresultatet endte likevel på 443 millioner kroner, en nedgang på 67 millioner kroner i forhold til 2013.

Det kommer frem i en pressemelding fra konsernet.

Store kutt

Amedia er Norges nest største mediekonsern og eier 78 aviser i Norge, blant dem store regionaviser som Nordlys og Avisa Nordland.

Amedia gjennomførte flere kutt i 2014, blant annet ved å sparke flere ansatte. Kostnader i forbindelse med omstillingene kostet selskapet 110 millioner kroner i fjor, men konsernsjef mener resultatet viser at kuttene var nødvendige.

– Vårt arbeid med å tilpasse kostnadene i tråd med inntektsutviklingen videreføres. Vi jobber med å styrke vår konkurransekraft og vil framover lansere nye produkter og tjenester av høy kvalitet og relevans, sier konsernsjef Are Stokstad.

Digital økning

Annonseinntektene gikk ned med ti prosent i fjor, noe som hovedsakelig skyldes at færre vil annonsere i selskapets papiraviser.

Men Amedia, som i fjor innførte betalingsabonnement på flere av sine nettaviser, kan glede seg over at de digitale annonseinntektene økte med 13,5 prosent.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober