NRK Meny
Normal

NRK Dramas nye storsatsning Himmelblå

NRK Dramas "Himmelblå" er en varm og morsom serie om gammeldagse verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk.

Himmelblå

På den lille øya Ylvingen på Helgelandskysten kjemper beboerne en desperat kamp for å holde sitt lille samfunn i live. De eldre dør og ingen unge kommer til. Når kommunen på toppen av alt vil legge ned skolen (tre elever blir i færreste laget) maner butikkeier Brynjar (Kjetil Høegh) befolkningen til kamp. De setter en annonse inn i VG og arrangerer familie-audition: Flytt til Ylvingen. Vi garanterer husly og en spennede jobb i turistindustrien på verdens vakreste øy. En bare delvis sann påstand, men skitt au, i krig og kjærlighet er alt lov.

Kim og Marit
Foto: Hans Erik Lindbom / NRK
Halle og storbonden Johan
Foto: Helge Semb / NRK
Roland og Ferjemannen Roy
Foto: Helge Semb / NRK

I Oslo kjemper den slitne alenemoren Marit (Line Verndal) med å få endene til å møtes. Hun har to like slitne barn, en håpløs jobb som kokk med en uspiselig sjef, og ikke engang nok penger til å leve det livet hun hater.

Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som Brynjar og de andre på øya leter etter. For å pynte på situasjonen, overtaler hun bestevennen Kim (Edward Schultheiss) til å være med som ektemann. Kim har ingen ting i mot slike arrangerte ekteskap. Han flytter gjerne til verdens ende for å komme nærmere den kvinnen han elsker (men det har han ikke helt fått seg til å fortelle Marit ennå).

Selvsagt vinner Marit og Kim, Robin og Iris (Sebastian Warholm og Elvira Haaland) Ylvingens familie-audition, og før de vet ordet av det er de fire urbanittene bosatt tusen kilometer fra storbyen, med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass.

Første titt på Himmelblå kan du allerede se nå

Roy skal på date - og har bedt om hjelp fra Kim til forberedelsene. Først skal håret farges og stripes.... Kim farger håret til Roy

Fra første episode som sendes mandag 8. september. Marit og Kim, Iris og Robin er på vei til Nord-Norge og Ylvingen for å bli intervjuet. Da må historiene synkroniseres.... Biltur

Roy er på date Roy på date

På NRK1 fra 8. september.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.