NRK Meny
Normal

Drama-pris til NRK Radioteatret

NRK Radioteatret er tildelt Nordisk Hørespillpris for ”Salme fra Østfronten” av Jesper Halle. Stykket kretser rundt et emne som fremdeles er vanskelig, godt over 65 år etter annen verdenskrig.

Salme fra Østfronten

Vi møter en nordmann som gikk i tysk krigstjeneste og kjempet på østfronten. Som gammel mann, på dødsleiet, gjennomlever han sine traumatiske erfaringer den gang han sammen med 7 andre unge menn var fanget i et gjørmehull et sted i Baltikum i 1944.

Dramatikeren Jesper Halle er født i Oslo i 1956 og kjent for sine verker i radio, tv og teater. Flere av hans verker har også tildigere vakt internasjonal oppmerksomhet. Nils Sletta har rollen som den døende frontkjemperen og Tobias Santelmann som spiller ham som ung soldat. Lyddesign: Arne Barca. Regi: Lasse Kolsrud.

Prisen, som utdeles annethvert år, ble overrakt under Nordiske Radioteaterdager i Stockholm.

MER OM: Salme fra Østfronten

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim