NRK Meny
Normal

Dra te' Moss

Med lokalkjente cowboyer blir Norge Rundt guidet rundt i Moss. 

pølse i vaffel
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

Langt ute på mosseprærien ligger en gård. Der kommer de ti medlemmene i "Dusty Cowshit" fra. Lørdag skal bandet delta i den norske finalen i Melodi Grand prix. Tre av dem tok seg litt fri fra forberedelsene for å vise Norge Rundt hjembyen.

Sjøbadet i Moss
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

Når jeg sier at jeg er fra Moss forbinder de fleste byen med mosselukta, sier programleder Renée Nilsen. - Det lukter promp, men det bryr ikke vi oss om, synger Ole Hickock, Petter Gun og Odd Evil Custer. 

I løpet av Norge Rundt får du svar på små og store spørsmål om Moss.  

Hvorfor det er en kråke i byvåpenet?

ordfører i Moss Paul Erik Krogsvold
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK


Hvorfor Moss er en viktig del av Norges historie?

Vandreteater i Moss
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK


Hvorfor spiser mossinger pølse og vaffel samtidig?

Pølse i vaffel
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK


Hvor mange strender finnes det i Moss?

Sjøbadet i Moss
Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

 

Se Norge Rundt 9.februar 2007 og få svar på disse og flere spørsmål.

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: