Hopp til innhold

Dr. Thorbjørn

Mange kvinner opplever overgangsalderen som svært ubehagelig. På torsdag kommer Dr. Thorbjørn for å gi gode råd om hva kvinner kan gjøre for å lette symptomene.

Thorbjørn Brook Steen
Foto: Privat

Kvinnens overgangsalder inntreffer vanligvis rundt 50-års alderen. I denne perioden slutter kvinnen å ha menstruasjon, og kroppens hormonproduksjon endrer seg dramatisk. Noen kvinner opplever disse hormonforandringene som svært ubehagelige, og plages med hetetokter, dårligere sexlyst, søvnproblemer og humørsvingninger.

Gale kvinner

For noen kan det bli riktig ille. I gamle dager, før man fikk innsikt i kvinnens innviklede hormonsystem, trodde man at kvinnen ble gal når hun sluttet å menstruere. Heldigvis er det ikke alle kvinner som opplever overgangsalderen slik, men for de det gjelder er det behandling å få. I dag er det mange som velger å få hormonbehandling for å slippe ubehagene ved overgangsalderen.

Spør eksperten

Dr. Thorbjørn vet mye om overgangsalderen, og hva man kan gjøre for å gjøre denne perioden i livet litt enklere å håndtere. Har du spørsmål til Dr.Thorbjørn send oss en e-post; pepper@nrk.no . Spør han gjerne om andre ting også!

Til daglig arbeider Thorbjørn som gynekolog og fødselslege ved Ullevål universitetssykehus, og dukker stadig vekk opp i Pepper & pasjon for å svare på dine spørsmål.

(kilde: www.nettdoktor.no )

Kulturstrøm