Dr. Dre beklager kvinnemishandling

I kjølvannet av suksessen med nytt studioalbum og filmen «Straight Outta Compton», beklager superstjernen seg nå overfor kvinnene han skal ha misbrukt på 90-tallet.

Dr. Dre starta Beats Musci

BEKLAGER: Musikkmogulen Dr. Dre, kjent for artistkarrieren og selskapet Beats Electronics, har kommet med en pressemelding der han beklager til kvinnene han har mishandlet.

Foto: Andy Kropa / Ap

Musikkmogulen Dr. Dre slapp nylig sitt første studioalbum på 16 år, og er medprodusent på filmen om gangsterrappgruppa N.W.A., «Straight Outta Compton».

Straight Outta Compton

FILM: Dr. Dre er medprodusent på filmen «Straight Outta Compton» som handler om gangsterrappgruppa N.W.A. Filmen har allerede tjent inn store summer i USA.

Foto: Jaimie Trueblood / Ap

Albumet havnet raskt på andreplass på Billboard sin topp 200-liste og filmen spilte inn 56 millioner dollar i sin første helg på amerikanske kinoer.

Denne suksessen har derimot ikke kommet uten konflikt. Flere kvinner har stått frem og anklaget både filmen og Dr. Dre for å ha ignorert musikkgruppas fortid med kvinnehat og Dr. Dres kvinnemishandling.

Dr. Dre har til nå unngått å kommentere de gamle påstandene, men slapp i dag en pressemelding via The New York Times.

«– Jeg beklager overfor kvinnene jeg såret. Jeg angrer dypt for hva jeg gjorde og innser at det alltid vil ha en innvirkning på livene våre.», skriver han.

Endret fokus

Det ble også startet en internettkampanje som ifølge The New York Times delvis har klart å endre fokuset rundt Dr. Dre fra hans suksess til hans mer ukjente historie som lovløs gangsterrapper.

Denne fortiden går musikkmogulen også selv inn på i pressemeldingen.

«For 25 år siden var jeg en ung mann som drakk for mye og var inn over mitt hode uten noe struktur i livet. dette er likevel ingen unnskyldning for hva jeg gjorde. Jeg har vært gift i 19 år og jobber hver dag for å bli en bedre mann for min familie mens jeg søker veiledning på veien. Jeg gjør alt jeg kan for å ikke likne den mannen igjen.», skriver han.

Selskapet Apple hvor Dr. Dre jobber som konsulent slapp også en uttalelse fredag.

«– Dre har unnskyldt seg for tabbene han har gjort og sagt han ikke er den samme personen han var for 25 år siden. Vi tror på hans oppriktighet, og etter å ha jobbet med ham i halvannet år har god grunn til å tro han er en forandret person.», skriver Apple.

Blåveis og brukne ribbein

En av kvinnene som har anklaget Dr. Dre for misbruk er sangeren Michel'le, som var kjæresten hans på 80- og 90-tallet, og har et nå voksent barn med ham.

– Jeg har snakket om misbruket i mange, mange år, men ingen har hørt på meg før nå. Det å åpne seg og finne ut at det er flere kvinner som meg, ga meg styrken til å snakke ut, sier hun.

Hun hevder selv at hun ikke snakker ut nå på grunn av noe økonomisk gevinst.

– De tok opp fortiden ved å lage filmen. Ikke jeg, sier hun.

Kulturstrøm

  • Utsetter Michelin-utdelingen

    Utdelingen av årets stjerner til nordiske gourmetrestauranter er utsatt på grunn av pandemien. Den prestisjefylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger 8. februar, men er utsatt til mai. Kun kort tid etter prisutdelingen i februar 2020 måtte de fleste gourmetrestaurantene stenge.

  • Fall i champagne-salget i fjor

    Salget av champagne falt 18 prosent i fjor, opplyser bransjeorganisasjonen CIVC. Koronapandemien førte til stengte barer og restauranter i 2020, men nedgangen var mindre enn CIVC fryktet etter den første nedstengingen i mars og april.