Hopp til innhold

Dora Thorhallsdóttir

Dora er familiterapeut, og skal snakke om at vi må bli flinkere til å gå ut av vår egen trygghetssone.    – Når du utfordrer deg selv blir du mer tilfreds, og det vil i sin tur virke positivt inn på samlivet ditt, sier Dora.

Dora Thorhallsdottir
Foto: unknown

På torsdag skal det handle om selvutvikling, og hvordan vi bør bli flinkere til identifisere hva vi ønsker ut av livene våre. – Vi har alle et behov for å føle at vi bidrar med noe, og at vi får brukt evnene våre. Det er det som legger grunnlaget for glede og lykkefølelse i livet, sier hun.

Utvikling på flere plan

- Det å jobbe gir fantastiske utviklingsmuligheter for veldig mange. Arbeidet gir oss gjerne anledning til å bruke evnene og talentene våre på best mulig måte. Men vi kan også utvikle oss på andre områder. Det handler om å bli mer bevisst på det livet vi lever, å bli bedre kjent med oss selv og våre individuelle behov.

Spør Dora

Dora vil være fast gjest i Pepper & pasjon utover høsten. Hver tredje torsdag vil hun svare på spørsmål som har med familieterapi og selvutvikling å gjøre.

Dora er utdannet familieterapeut fra Kempler instituttet , og driver Relasjonsenteret AS sammen med Herdis Palsdottir.

- Vi tilbyr helgeseminarer der fokus er å bli kvitt gammel bagasje, bli bevisst livet du lever, hvem du er og hva du vil. Målet er at du lever det livet du innerst inne vil, sier hun.

Har du spørsmål til Dora, send oss en e-post; pepper@nrk.no

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.