Hopp til innhold

Dora Thorhallsdóttir

Dora er familiterapeut, og skal snakke om at vi må bli flinkere til å gå ut av vår egen trygghetssone.    – Når du utfordrer deg selv blir du mer tilfreds, og det vil i sin tur virke positivt inn på samlivet ditt, sier Dora.

Dora Thorhallsdottir
Foto: unknown

På torsdag skal det handle om selvutvikling, og hvordan vi bør bli flinkere til identifisere hva vi ønsker ut av livene våre. – Vi har alle et behov for å føle at vi bidrar med noe, og at vi får brukt evnene våre. Det er det som legger grunnlaget for glede og lykkefølelse i livet, sier hun.

Utvikling på flere plan

- Det å jobbe gir fantastiske utviklingsmuligheter for veldig mange. Arbeidet gir oss gjerne anledning til å bruke evnene og talentene våre på best mulig måte. Men vi kan også utvikle oss på andre områder. Det handler om å bli mer bevisst på det livet vi lever, å bli bedre kjent med oss selv og våre individuelle behov.

Spør Dora

Dora vil være fast gjest i Pepper & pasjon utover høsten. Hver tredje torsdag vil hun svare på spørsmål som har med familieterapi og selvutvikling å gjøre.

Dora er utdannet familieterapeut fra Kempler instituttet , og driver Relasjonsenteret AS sammen med Herdis Palsdottir.

- Vi tilbyr helgeseminarer der fokus er å bli kvitt gammel bagasje, bli bevisst livet du lever, hvem du er og hva du vil. Målet er at du lever det livet du innerst inne vil, sier hun.

Har du spørsmål til Dora, send oss en e-post; pepper@nrk.no

Kulturstrøm

 • Nordmann vant Apple Design Award 2023

  Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad.

  – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til. Vi er tre stykker som sitter i hvert vårt land, og kom sammen om en felles drive for å forberede hverdagen til flyreisende, sier Aarstad til NRK.

  Flighty ble grunnlagt for fire år siden og er laget av Markus Aarstad, Ryan Jones og Francesc Bruguera. Appen hjelper med sporing av flyinformasjon, og kan blant annet varsle deg ved forsinkelser på flyreisen din.

  – Å bli anerkjent på den globale scene av det siste århundrets kanskje mest innflytelsesrike selskap er veldig gøy, sier Aarstad.

  Markus Aarstad
  Foto: Flighty

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.