Stjernekamp: Dette syntes dommerne

– Alle har det som trengs, så i dag jeg tror det kommer an på dagsformen til artistene, sa dommer Thomas Felberg. Her er tilbakemeldingene artistene fikk på sine duetter og i musikalnumrene.

Stjernekampdommere Thomas Felberg, Mona B. Riise og Frank Kjosås

– Jeg må få lov å pirke litt nå, for dere er alle så gode! sa Mona B. Riise. Med seg hadde hun Thomas Felberg og gjestedommer Frank Kjosås.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Dommerpanelet bestod i kveldens Stjernekamp av Mona B. Riise, Thomas Felberg og musikalartisten Frank Kjosås.

Det har vært en lang vei, men for mange av artistene var denne kvelden i Stjernekamp høydepunktet, og Heidi Gjermundsen Broch mente selv hun fikk leve ut drømmerollen.

Da alt kom til alt var det Heidi som måtte forlate Stjernekamp, og dermed er det Maria Haukaas Mittet, Knut Erik Østgård og Trine Rein som utgjør topp tre i Stjernekamp.

Dette mente dommerne om kveldens musikalopptredener:

 • Maria Haukaas Mittet: «And I Am Telling You (I'm Not Going)» fra musikalen «Dreamgirls» av Tom Eyen og Henry Krieger

Maria Mittet synger musikal i Stjernekamp

Maria tok med seg mannen opp på scenen for å gjøre låten mer personlig.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Maria måtte leve seg seg helt inn i rollen, og fikk beskjed av gjestedommer Frank Kjosås om at hun måtte leve seg helt inn og gjøre låten personlig. Da tok hun likegodt med mann sin, Hans Marius Mittet, på scenen. Det fikk dommer Thomas Felberg til å trekke på smilebåndene:

– Jeg håper det ikke blir for nært hjemme når du synger denne låten sånn! Men man må ikke glemme det arbeidet du legger i dette, og du er så god til å finne tempraturen i sjangeren. Det har du klart i kveld også.

– Det er en ståpels-faktor her som er helt vanvittig. Jeg måtte felle en liten tåre, sa Frank Kjosås.

– Denne låta er så sår og hovedrollen vil tvingen noen til å elske henne. Når du synger den, så røsker det i meg. Sånn skal det gjøres, mener Mona B. Riise.

Trine Rein: «You’ll Never Walk Alone» fra musikalen «Carousel» av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II

Trine Rein synger musikal i Stjernekamp

– Denne låten rørte noe i meg, sa Trine og var fornøyd med låtvalget.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Trine valgte en sang som vekker mange følelser i mange, også kjæresten Lars Monsen som protesterte mot «Liverpool-sangen» med et «Leeds united»-banner.

– Det var handlingen i låta som fikk meg til å velge denne, og det ikke bare en Liverpool-sang! Den rørte noe i meg, fortalte Trine etter opptredenen.

Thomas Felberg var ikke helt enig:

– Her er det jo dramatisk og stor, og det kler stemmen din. Du har fått nakkehårene mine til å reise seg to uker på rad, men du treffer meg ikke helt denne uken.

– Du synger jo som et uvær - på en god måte! skjøt Frank Kjosås inn.

 • Knut Erik Østgård: «Ol' Man River» fra musikalen «Show Boat» av Oscar Hammerstein II og Jerome Kern

Knut Erik i Stjernekamp

Knut Erik var svært fornøyd med kveldens fremføring, og fikk gode tilbakemeldinger.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Knut Erik mente han hadde tatt en hjemmeseier med sangvalget sitt, og var svært fornøyd med kveldens fremføring. Dommerne var ikke et uenig med ham:

– Dette skjer når en rocker gjør musikal! Du har en kvalitet i stemmen som ingen har, og du synger med en så kul rocke-pitsj. En norsk rocker «nailer» musikal. Fantastisk! mente Frank Kjosås.

– Du har en så flott ro i stemmen. Fra begynnelsen har du tatt med deg den ekteheten din, og formidlingen din treffer meg, stemte Mona B. Riise i.

 • Heidi Gjermundsen Broch: «Du Måste Finnas» fra musikalen «Kristina från Duvemåla» av Björn Ulvaeus og Benny Andersson

Heidi Broch synger musikal i Stjernekamp

Heidi fikk lov å gjøre en låt hun lenge hadde drømt om å få fremføre.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Heidi er god kjent i musikal-landskapet, og hadde grublet mye på låtvalget.

– Jeg måtte jo gjøre denne låten her for å få gjort den! Den er jo aldri blitt spilt i Norge før. Men det er klart jeg kjenner på et press i denne sjangeren, men det var fint å fremføre den.

Frank Kjosås er Heidis kollega og klarte ikke være helt upartisk:

– Du synger helt fantastisk og du har tatt til deg rådene jeg har gitt deg. Ikke la det bli en kamp, men slå deg til ro med skjebnen du skal møte. Men nå kan jeg ikke snakke mer om det, for da begynner jeg å grine.

– Man ser på deg at du er skuespiller, og du lever denne rollen. Dette er noe av det aller beste du må ha gjort! mente Mona B. Riise.

Dette mente dommerne om kveldens duetter:​

 • Trine og Heidi: «Sisters Are Doin' It for Themselves», Eurythmics & Aretha Franklin

Heidi og Trine synger duett i Stjernekamp

– Vi får gjøre en polkaversjon senere, Heidi, så vi gjør låta til vår egen, lo Trine som svar på kritikken.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Damene hadde det gøy underveis i øvelsene, men Trine var skeptisk til koreografien underveis i låta. Da steppet Heidi inn, og tok på seg rollen som danseren av de to.

– Jeg bare danser masse mens du synger, jeg, Trine!

Dessverre fikk de ikke like lystige tilbakemeldinger av dommerne.

– Dere synger sinnsykt bra, begge to, og låten har mye kraft i seg og det har dere også. Jeg skulle ønske dere hadde lekt litt mer med låten, og jeg fikk følelsen av atdet var en ren coverlåten. Dette er pirk, men jeg tror dere kunne gjort den bedre, sa Mona B. Riise, og Frank Kjosås stemte i:

– Låta er sånn at «det du ser, det er det du får». Kanskje er det låtens dramaturgi som er feil, men dette var ikke helt på topp.

 • Knut Erik og Maria: «Up Where We Belong», Joe Cocker & Jennifer Warnes

Maria og Knut Erik synger duett

Maria og Knut Erik fikk skryt for at stemmene smeltet sammen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Knut Erik og Maria var i fnisehumør gjennom hele øvingen, og har vært veldig fornøyd med samarbeidet.

– Det er jo en drøm som går i oppfyllelse for meg å få synge med Maria, smilte Knut Erik.

Dommerne var fornøyde med fremføringen, og roste spesielt at de hadde funnet en god tone:

– Det er veldig vakker, og stemmene klinger godt sammen. Det er surt her og der, men din rocke-stemme, Knut Erik, setter jeg så stor pris på! sa Frank Kjosås.

– Dere kler låten veldig godt. Stemmene deres smelter sammen, og det er jo nettopp oppgaven i en duett, mente Thomas Felberg.

Neste uke skal de tre gjenværende artistene prøve seg i sjangrene norsk og EDM (elektronisk dansemusikk).

Kulturstrøm

 • Erik Poppe lager film om Quisling

  Regissør Erik Poppe og filmselskapet Paradox skal lage spillefilm om landssvikeren Vidkun Quisling, og får 18 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filministitutt. Filmen skal ta for seg tiden fra frigjøringen fram til Quisling ble henrettet.

 • En strålende film fra ville vesten

  Kinoklare «First Cow» tar oss til et barskt miljø med nybyggere og pelsdyrjegere i 1800-tallets Oregon. – En nydelig film, med kloke, morsomme og rørende observasjoner av myke menn i Det ville vesten, skriver filmanmelder Birger Vestmo. (Terningkast 6)

  Fra filmen "First Cow"
  Foto: Allyson Riggs / A24 Films
 • Gyldendal ankar lydbok-dom

  Den historiske rettssaka mellom Gyldendal og Jørn Lier Horst enda med at Horst vart frifunnen. No ankar Gyldendal dommen.

  – Vi er ueinig i tingrettens hovudkonklusjonar og anker derfor for å få saka vurdert på nytt, seier administrerande direktør i Gyldendal Norsk Forlag, Arne Magnus.

  Sakas kjerne handlar om Jørn Lier Horst hadde rett til å seie opp lydbokkontrakten med Lydbokforlaget og Gyldendal, for så å spele inn lydbøkene på nytt i eit anna forlag.