NRK Meny
Normal

Dommerne i Lyden av lørdag

Her er de tre dommerne som skal være med å besegle deltagernes skjebne de neste ukene! 

HC Andersen, Marianne Antonsen og Lage Fosheim
Foto: NRK / Dinamo

Dommerpanelet består av representanter fra plateselskap, artister og media.  Sammen med tv-seerne er de med på å bestemme hvem som blir Norges nye folkefavoritt! 

 

Lage Fosheim
Foto: NRK/Dinamo

Lage Fossheim

Promotionsjef i Universal Music, Lage Fosheim, er kanskje mest kjent fra The Monroes, der han spiller sammen med Eivind Rølles. Hvem husker ikke "Sunday People" og "Cheerio" samt nyinnspillingen "Tsjeriåu" med Ravi & DJ Løv? 

 

Marianne Antonsen
Foto: NRK/Dinamo

Marianne Antonsen

Artisten Marianne Antonsen har alltid drevet med musikk og har gitt ut både soloplater og med band og artister. Det siste året har hun hatt stor suksess med Ladies Night med Torhild Sivertsen, Trine Rein og Sigrid Brennhaug. Marianne har også vært styreleder for GramArt, Grammofonartistenes Forening.

 

H C Andersen
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

HC Andersen

Haldengutten HC Andersen kjenner de fleste som et stort radionavn og som programleder på TV. Etter å ha jobbet med andre prosjekter en periode, gjorde han i sommer comeback som programleder for Reiseradioen.

 

Konkurransen fremover

De neste ukene skal to og to lag møtes til kamp. Hvert lag spiller én låt og dommertrioen og tv-seerne avgjør hvem som går videre. Lagene får tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort og null poeng for tap. Får en artist både dommernes og seernes stemmer, gir det tre poeng og seier. Får artistene ett poeng hver (dommerne og seerne er uenige) deler artistene poengene.

Dommertrioen vil gjennom diskusjon og kommentarer tilkjennegi sitt syn på lagenes opptreden. Ved innbyrdes uenighet, er det flertallet som avgjør. Det laget som får flest sms-stemmer fra seerne, får TV-seernes poeng.

Skulle to lag stå helt likt etter seriespillet og dette er avgjørende for hvem som går videre eller rykker ned, går den som vant på innbyrdes oppgjør videre. Var resultatet uavgjort i det innbyrdes oppgjøret, går det laget som fikk TV-seernes poeng videre.

 

Les hvordan du kan stemme frem din favoritt!  

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).