NRK Meny
Normal

Dommerne i Lyden av lørdag

Her er de tre dommerne som skal være med å besegle deltagernes skjebne de neste ukene! 

HC Andersen, Marianne Antonsen og Lage Fosheim
Foto: NRK / Dinamo

Dommerpanelet består av representanter fra plateselskap, artister og media.  Sammen med tv-seerne er de med på å bestemme hvem som blir Norges nye folkefavoritt! 

 

Lage Fosheim
Foto: NRK/Dinamo

Lage Fossheim

Promotionsjef i Universal Music, Lage Fosheim, er kanskje mest kjent fra The Monroes, der han spiller sammen med Eivind Rølles. Hvem husker ikke "Sunday People" og "Cheerio" samt nyinnspillingen "Tsjeriåu" med Ravi & DJ Løv? 

 

Marianne Antonsen
Foto: NRK/Dinamo

Marianne Antonsen

Artisten Marianne Antonsen har alltid drevet med musikk og har gitt ut både soloplater og med band og artister. Det siste året har hun hatt stor suksess med Ladies Night med Torhild Sivertsen, Trine Rein og Sigrid Brennhaug. Marianne har også vært styreleder for GramArt, Grammofonartistenes Forening.

 

H C Andersen
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

HC Andersen

Haldengutten HC Andersen kjenner de fleste som et stort radionavn og som programleder på TV. Etter å ha jobbet med andre prosjekter en periode, gjorde han i sommer comeback som programleder for Reiseradioen.

 

Konkurransen fremover

De neste ukene skal to og to lag møtes til kamp. Hvert lag spiller én låt og dommertrioen og tv-seerne avgjør hvem som går videre. Lagene får tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort og null poeng for tap. Får en artist både dommernes og seernes stemmer, gir det tre poeng og seier. Får artistene ett poeng hver (dommerne og seerne er uenige) deler artistene poengene.

Dommertrioen vil gjennom diskusjon og kommentarer tilkjennegi sitt syn på lagenes opptreden. Ved innbyrdes uenighet, er det flertallet som avgjør. Det laget som får flest sms-stemmer fra seerne, får TV-seernes poeng.

Skulle to lag stå helt likt etter seriespillet og dette er avgjørende for hvem som går videre eller rykker ned, går den som vant på innbyrdes oppgjør videre. Var resultatet uavgjort i det innbyrdes oppgjøret, går det laget som fikk TV-seernes poeng videre.

 

Les hvordan du kan stemme frem din favoritt!  

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters