NRK Meny
Normal

Dolce & Gabbana-topp sier opp etter prøverørskrangel

Moteskaperne Domenico Dolce og Stefano Gabbanas uttalelser om assistert befruktning har satt sinn i kok. Nå går redaktøren for motehusets trendmagasin fra stillingen i protest.

Dolce & Gabbana

STORM I PRØVERØRSGLASS: Domenico Dolce og Stefano Gabbana sa sin mening om surrogati og assistert befruktning i et portrettintervju med avisen Panorama. Det har skapt storm.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

– Det er helt uforenlig med mine personlige overbevisning og samvittighet, skriver redaktør for D&G-magasinet Swide, Giuliano Federico på sin Facebook-side denne uka, skriver Aftonbladet.

Kalte kunstig befruktning «syntetisk»

Bakgrunnen for at redaktøren for motehusets trend- og livsstilsmagasin sier opp i protest, er uttalelsene designerduoen bak Dolce & Gabbana ga i et intervju med avisen Panorama denne uka.

I intervjuet beskriver moteskaperne prøverørsbarn og barn født ved annen assistert befruktning som syntetiske.

– Den tradisjonelle familien er den eneste familien. Ting burde ikke forandres gjennom kjemisk avkom og innleide liv, sier de i intervjuet.

Oppfordrer til boikott

People Elton John Elton John

FRESER: Elton John reagerer kraftig på D&G-duoens karakteristikker av kunstig befruktning, og truer med boikott.

Foto: Alex Brandon / Ap

Uttalelsene fikk det raskt til å koke i sosiale medier. En av dem som hard gått hardest ut, er musikeren Elton John, som selv har to barn født ved hjelp av surrogatmor.

«Hvordan våger dere å kalle minevakre barn for 'kunstige'? Og skam dere for å vifte deres dømmende små pekefingre mot kunstig befruktning - et mirakel som har latt en skare av kjærlige mennesker, både heterofile og homofile, oppfylle sin drøm om å ha barn,» skriver artisten på sin Instagram-profil.

Laster Instagram-innhold

Han avslutter utblåsningen med emneknaggen #boycottdolceandgabbana, en oppfordring til å straffe moteskaperne for det han oppfatter som krenkende uttalelser.

Mens flere har uttrykt støtte til Elton John og boikottoppfordringen hans, har Stefano Gabbana selv tatt til Instagram og postet en lang rekke bilder og skjermdumper som går til angrep på musikeren. Flere av moteskaperens støttespillere har også kvittert på boikottoppfordringen men sin egen emneknagg, #boycotteltonjohn.

Flere kulturnyheter