NRK Meny
Normal

Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge.

Døden ved vann
Foto: Saeculo/Fredrik Arff / NRK

Mailin og Liss er så ulike som søstre kan være. Mailin er psykolog og jobbe med en doktorgrad. Men de to søstrene er tett knyttet, og Liss føler på seg at noe er fryktelig galt.

Jakten på Mailin

Liss har en krangel med kjæresten og halliken Zaco, og truer med å gå fra ham. Han svarer med å vise henne bilder av Mailin på mobilen sin.

Bildene er tydelig tatt i Oslo, og han bruker dem til å true Liss til å bli.

Liss putter rohypnol i ølet til Zaco for å finne ut hvor bildene kommer fra, men feilberegner dosen. Zaco dør, og Liss stikker av til Norge.

Der starter hun jakten på Mailin. Politiet virker ikke spesielt interessert i forsvinningssaken, så Liss starter sin egen etterforskning.

Forsket på overgrep

For første gang møter hun også Mailins samboer Viljam og får bo hos ham mens hun er i Oslo og leter.

Hun oppsøker Mailins kontor, der hun finner materiale fra avhandlingen hun arbeider med, om gutter som har vært utsatt for seksuelle overgrep. En av mappene mangler.

Om produksjonen

Døden ved vann er basert på Torkil Damhaugs roman
Dramatisert av: Stig Amdam
Instruktør: Cecilie Mosli
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Lyddesign: Arne Barca
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt
Produsent: Gunhild Nymoen

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.