Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge.

Døden ved vann
Foto: Saeculo/Fredrik Arff / NRK

Mailin og Liss er så ulike som søstre kan være. Mailin er psykolog og jobbe med en doktorgrad. Men de to søstrene er tett knyttet, og Liss føler på seg at noe er fryktelig galt.

Jakten på Mailin

Liss har en krangel med kjæresten og halliken Zaco, og truer med å gå fra ham. Han svarer med å vise henne bilder av Mailin på mobilen sin.

Bildene er tydelig tatt i Oslo, og han bruker dem til å true Liss til å bli.

Liss putter rohypnol i ølet til Zaco for å finne ut hvor bildene kommer fra, men feilberegner dosen. Zaco dør, og Liss stikker av til Norge.

Der starter hun jakten på Mailin. Politiet virker ikke spesielt interessert i forsvinningssaken, så Liss starter sin egen etterforskning.

Forsket på overgrep

For første gang møter hun også Mailins samboer Viljam og får bo hos ham mens hun er i Oslo og leter.

Hun oppsøker Mailins kontor, der hun finner materiale fra avhandlingen hun arbeider med, om gutter som har vært utsatt for seksuelle overgrep. En av mappene mangler.

Om produksjonen

Døden ved vann er basert på Torkil Damhaugs roman
Dramatisert av: Stig Amdam
Instruktør: Cecilie Mosli
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Lyddesign: Arne Barca
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt
Produsent: Gunhild Nymoen

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse