Hopp til innhold

Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge.

Døden ved vann
Foto: Saeculo/Fredrik Arff / NRK

Mailin og Liss er så ulike som søstre kan være. Mailin er psykolog og jobbe med en doktorgrad. Men de to søstrene er tett knyttet, og Liss føler på seg at noe er fryktelig galt.

Jakten på Mailin

Liss har en krangel med kjæresten og halliken Zaco, og truer med å gå fra ham. Han svarer med å vise henne bilder av Mailin på mobilen sin.

Bildene er tydelig tatt i Oslo, og han bruker dem til å true Liss til å bli.

Liss putter rohypnol i ølet til Zaco for å finne ut hvor bildene kommer fra, men feilberegner dosen. Zaco dør, og Liss stikker av til Norge.

Der starter hun jakten på Mailin. Politiet virker ikke spesielt interessert i forsvinningssaken, så Liss starter sin egen etterforskning.

Forsket på overgrep

For første gang møter hun også Mailins samboer Viljam og får bo hos ham mens hun er i Oslo og leter.

Hun oppsøker Mailins kontor, der hun finner materiale fra avhandlingen hun arbeider med, om gutter som har vært utsatt for seksuelle overgrep. En av mappene mangler.

Om produksjonen

Døden ved vann er basert på Torkil Damhaugs roman
Dramatisert av: Stig Amdam
Instruktør: Cecilie Mosli
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Lyddesign: Arne Barca
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt
Produsent: Gunhild Nymoen

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)