NRK Meny
Normal

Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge.

Døden ved vann
Foto: Saeculo/Fredrik Arff / NRK

Mailin og Liss er så ulike som søstre kan være. Mailin er psykolog og jobbe med en doktorgrad. Men de to søstrene er tett knyttet, og Liss føler på seg at noe er fryktelig galt.

Jakten på Mailin

Liss har en krangel med kjæresten og halliken Zaco, og truer med å gå fra ham. Han svarer med å vise henne bilder av Mailin på mobilen sin.

Bildene er tydelig tatt i Oslo, og han bruker dem til å true Liss til å bli.

Liss putter rohypnol i ølet til Zaco for å finne ut hvor bildene kommer fra, men feilberegner dosen. Zaco dør, og Liss stikker av til Norge.

Der starter hun jakten på Mailin. Politiet virker ikke spesielt interessert i forsvinningssaken, så Liss starter sin egen etterforskning.

Forsket på overgrep

For første gang møter hun også Mailins samboer Viljam og får bo hos ham mens hun er i Oslo og leter.

Hun oppsøker Mailins kontor, der hun finner materiale fra avhandlingen hun arbeider med, om gutter som har vært utsatt for seksuelle overgrep. En av mappene mangler.

Om produksjonen

Døden ved vann er basert på Torkil Damhaugs roman
Dramatisert av: Stig Amdam
Instruktør: Cecilie Mosli
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Lyddesign: Arne Barca
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt
Produsent: Gunhild Nymoen

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim