Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge.

Døden ved vann
Foto: Saeculo/Fredrik Arff / NRK

Mailin og Liss er så ulike som søstre kan være. Mailin er psykolog og jobbe med en doktorgrad. Men de to søstrene er tett knyttet, og Liss føler på seg at noe er fryktelig galt.

Jakten på Mailin

Liss har en krangel med kjæresten og halliken Zaco, og truer med å gå fra ham. Han svarer med å vise henne bilder av Mailin på mobilen sin.

Bildene er tydelig tatt i Oslo, og han bruker dem til å true Liss til å bli.

Liss putter rohypnol i ølet til Zaco for å finne ut hvor bildene kommer fra, men feilberegner dosen. Zaco dør, og Liss stikker av til Norge.

Der starter hun jakten på Mailin. Politiet virker ikke spesielt interessert i forsvinningssaken, så Liss starter sin egen etterforskning.

Forsket på overgrep

For første gang møter hun også Mailins samboer Viljam og får bo hos ham mens hun er i Oslo og leter.

Hun oppsøker Mailins kontor, der hun finner materiale fra avhandlingen hun arbeider med, om gutter som har vært utsatt for seksuelle overgrep. En av mappene mangler.

Om produksjonen

Døden ved vann er basert på Torkil Damhaugs roman
Dramatisert av: Stig Amdam
Instruktør: Cecilie Mosli
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Lyddesign: Arne Barca
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt
Produsent: Gunhild Nymoen

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter