Hopp til innhold

Dødelig samarbeid

Urørtbandet The Megaphonic Thrift har signert med det internasjonale plateselskapet Deadly People.

The Megaphonic Thrift (Foto: Eirik Lande)

Støypopbandet The Megaphonic Thrift har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Det ble mye positive tilbakemeldinger under årets Bylarm, en nominasjon til Årets Urørt, Ukas Urørt (U20) i fjor, og ikke minst har 7-tommeren “Acid Blues” fått hedelig omtale og ros i flere anmeldelser.

Solid rykte

I kjølvannet av Bylarm, ble de omtalt som ”Norges beste liveband” av Tor Floor, medredaktør hos Groove, og det gikk ikke lang tid fra Phil Hutcheon, hos Deadly People , besøkte bandets MySpace, til han tok kontakt.

– Han hørte visst ”Acid Blues” på MySpace-siden vår og ble interessert. Og ettersom jeg forstår, tok det ikke lang tid før kontrakten kom i posten til bookingbyrået vårt. Vanligvis bruker han ikke å gjøre det på denne måten, men han måtte bare gjøre et unntak når det gjaldt oss, sier vokalist og gitarist, Richard Myklebyst.

Les: Dobbelt Urørt på Pitchfork

Flere planer

Avtalen gjelder ”Acid Blues” som singel tidlig i sommer og en EP i høst. I tillegg har bandet og selskapet blitt enig om å jobbe videre sammen mot debutplaten som er ventet tidlig i 2010. Og England og USA er noen av landene hvor singelen og EP-en vil bli pushet litt ekstra.

– Singelen er ute på 7-tommer i Norge, men den skal også komme ut i andre deler av verden, i tillegg til EP-en. Men de kommer også til å bli tilgjengelig som digitalt merch i Norge også. I sommer blir det promotering av singelen og ulike event i England, og til høsten blir det nok litt mer turnering. Vi er allerede i samtale om noen større jobber i slutten av sommeren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nytt selskap, men kjent sjef

Deadly People er et relativt nytt selskap, men sjefen, Phil Hutcheon, er et kjent navn i bransjen, og han har tidligere fremvist en meget god teft med hvilke band han har jobbet med. De har kontorer i London og Los Angeles, og har allerede sikret seg blant andre Buraka Som Sistema fra Portugal.

– Deadly People er et eklektisk musikkselskap med oppheng i David Bowies “Low”, som jeg startet i februar 2008, sier Phil Hutcheon, eks-manager for Cut Copy og tidligere sjef for Modular Records, som blant annet har Wolfmother, Whitest Boy Alive, New Young Pony og Klaxons, i stallen sin.

Stor tro på bandet

Sjefen legger til at både han og resten av teamet hans har stor tro på bandet, og at planene deres for The Megaphonic Thrift nærmest står i kø for å bli realisert.

– Bandet har et stort hjerte, noe man hører i låtene deres. De er utrolige, og hele Deadly-teamet er opprømt og gleder seg til å spre musikken deres verden rundt, avslutter Hutcheon.

Les: Gikk du glipp av Urørtfinalen?

Se: Dokumentar: Urørtfinalen 2009

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober