NRK Meny
Normal

Doctor Who blir høyskolefag

Et college i England skal holde kurs i den populære tv-serien.

Dr. Who

BLIR PENSUM: Matt Smith og de andre doktorene blir nå pensum på et College i England.

Foto: BBC

Aquinas College i Stockport står bak det litt uvanlige kurset som vil vare i 11 uker. Lærer Martin Herbert sier at faget vil se på alle doktorene, deres følgesvenner og selve produksjonen.

– Det handler om både programmet og samfunnet programmet ble vist i, sier Herbert til BBC.

Programmet ble relansert i 2005 med Christopher Eccleston i hovedrollen som «The Doctor», en rolle som siden har blitt besatt av David Tennant, Matt Smith og siden 2014 Peter Capaldi.

Kurset vil ta for seg doktorenes rolle til sine kvinnelige ledsagere og hvordan disse har forandret seg fra 1963 og frem til i dag. Herbert håper kurset kan bidra til å lære seere som har kommet til de siste 10 årene litt om bakgrunnen til programmet.

– Det er en enorm historie som ligger bak programmet og alle de tretten forskjellige versjonene av hovedrollen, sier Herbert.

Programmet er et av de mest populære kanalen BBC produserer, og har blitt sendt i rundt 200 land.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.