Hopp til innhold

Doctor Who blir høyskolefag

Et college i England skal holde kurs i den populære tv-serien.

Dr. Who

BLIR PENSUM: Matt Smith og de andre doktorene blir nå pensum på et College i England.

Foto: BBC

Aquinas College i Stockport står bak det litt uvanlige kurset som vil vare i 11 uker. Lærer Martin Herbert sier at faget vil se på alle doktorene, deres følgesvenner og selve produksjonen.

– Det handler om både programmet og samfunnet programmet ble vist i, sier Herbert til BBC.

Programmet ble relansert i 2005 med Christopher Eccleston i hovedrollen som «The Doctor», en rolle som siden har blitt besatt av David Tennant, Matt Smith og siden 2014 Peter Capaldi.

Kurset vil ta for seg doktorenes rolle til sine kvinnelige ledsagere og hvordan disse har forandret seg fra 1963 og frem til i dag. Herbert håper kurset kan bidra til å lære seere som har kommet til de siste 10 årene litt om bakgrunnen til programmet.

– Det er en enorm historie som ligger bak programmet og alle de tretten forskjellige versjonene av hovedrollen, sier Herbert.

Programmet er et av de mest populære kanalen BBC produserer, og har blitt sendt i rundt 200 land.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP