Hopp til innhold

Dobbel dose dansemusikk

Oslo Ole Ivars lever i håpet både med bilde og lyd. Deres nye plate kan nytes både på stereoen og TV-en.

Ole Ivars

Ole Ivars sammen med helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (t.h. foran) og stortingsrepresentant Eirin Faldet fra Hedmark Arbeiderparti (t.v. foran) under presentasjonen av ny studio-CD og ny DVD - «Vi lever i håpet» - i Oslo mandag.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Det var spennende med video, men det tar noe voldsomt med tid. Det er noen dagers arbeide, for ikke å si måneder, bedyrer Tore Halvorsen overfor NTB.

Skikkelig kjentmannsrunde

Ole Ivars-vokalisten har i det siste fått seg en skikkelig kjentmannsrunde i hjemfylket Hedmarks kriker og kroker. Dansebandveteranene har nemlig tatt seg bryet med å spille inn en musikkvideo til samtlige av låtene på sin nye plate «Vi Lever i Håpet».

I den sammenheng har de tilbrakt godt med tid på Skibladner, Jernbanemuseet og Domkirkeruinene på Hamar.

- Det blir mye reklame for Hamar, spøker Halvorsen, som også koste seg under innspillingen på Kvennstua i Vallset.

Først i Europa

Vokalisten i Ole Ivars, Tore Halvorsen

Vokalisten i Ole Ivars, Tore Halvorsen, under presentasjonen av ny studio-CD og ny DVD - «Vi lever i håpet» - i Oslo mandag.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det var plateselskapssjef Audun Tylden som kom med ideen om å lage en musikk-DVD med videoer av alle låtene. Det er det etter sigende bare hiphopartisten 50 Cent som har gjort før dem, og dermed er Ole Ivars de første på vårt kontinentet som har forsøkt seg på dette stuntet.

- Det var mye jobb, så man blir jo sliten. Men det var først og fremst veldig artig. Vi hadde mye moro.

På videoen til «Bonde Med Klart Svar» skulle Halvorsen som bonden ha en skikkelig grisete snuskjeft. For å få til det puttet han pulverkaffe i munnen.

- Et helt glass med pulverkaffe

- Jeg er sikker på at jeg åt opp et helt glass med pulverkaffe, og orka ikke tanken på kaffe på en uke etterpå. Men du verden som vi gliste av det, husker Halvorsen.

Som med «Bonden...», bygger de fleste videoene på historien i sangene.

- Men det var ikke like lett med alle sangene. En sang som handler om kjærlighetssorg kan ikke bare ha en kar som sitter og griner, så vi måtte finne på noe lurt her og der. Og så er det en god del ideer som vi ikke har fått brukt. Man har jo ikke råd til alt heller.

Viktig med video

I populærmusikken har det blitt nærmest obligatorisk å ha en musikkvideo å presentere med et nytt album. Utviklingen har gått samme vei i dansemusikken. Sjangeren har allerede hatt sin egen jukeboks på TV.

- Hadde det ikke vært for danseband-svisj, så hadde folk aldri hørt om mange av de bandene som har sangene sine der.

- Hvor viktig er det for dere å ha en video klar til albumslipp?

- Det har mye å si. Vi var på frokost-TV i dag tidlig, og de viste tittellåten på albumet. Selv om det er tidlig på morgenen, er det nok en del tusen som ser på, og da kan det hende vi får noen nye fans.

- Kommer nedgangen i forkjøpet

- Jeg tror også det er et fortrinn med denne DVD-en, for folk har blitt mer opptatt av det med årene. Og det tror jeg bare vil øke framover, spår Halvorsen.

- Så det er ikke en måte å komme nedgangen i platesalget i forkjøpet på da?

- Nei. Det er ikke derfor vi har laget DVD-en. Vi er jo heldige slik. Det er nok like mange nedlastere blant våre fans, som hos andres. Men det virker som fansen vår vil ha produktet i hendene og kunne bla i coveret.

Oppvokst med Ole Ivars

Og slik kan det også virke. På lanseringen av den nye platen og DVD-en, fikk bandet salgspriser i edelt metall. Utdelt av selveste helseminister Sylvia Brustad og venninne av bandet, Eirin Faldet, som er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

- For oss som har vokst opp med Ole Ivars, gjør det oss veldig glad å dele ut prisen til dere. Dere gleder så mange med musikken deres, og det står stor respekt av det dere får til, sa Brustad.

2007 er Ole Ivars 43. år som band. En levealder som overgår det meste av andre artisters aktive karrierer.

- Hva er den hemmelige formelen?

- Vi snakker aldri om dagen da vi slutter. Det tenker vi ikke på. Det må komme naturlig, men skjer nok ikke med det første. Vi har det så bra på alle måter, avdekker Tore Halvorsen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.