NRK Meny
Normal

Dobbel Dolly

Gunnar Eide Concerts bekrefter at Dolly Parton kommer for å gjøre to konserter i Norge.

Dolly Parton
Foto: MARK J. TERRILL / AP

Dolly Parton
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Mer om Dolly !

Og billettsalget starter allerede førstkommende lørdag - 28. oktober.

Lenge siden sist`

Når Dolly spiller i Vestlandshallen 9. mars og deretter i Oslo Spektrum 15. mars til neste år, er det første gangen hun melder sin ankomst til Norge siden tidlig på 70-tallet.

Parton får det ganske hektisk på våre breddegrader. Etter å ha opptrådt i Danmark, spiller hun altså i Norge to dager etter, så Karlstad i Sverige 11. mars, deretter Helsingfors i Finland 13. mars, så Oslo-konserten og til slutt Globen i Stockholm 16. mars. Det vil si seks konserter på ni dager.

Planlegger flere konserter

Konsertene inngår i en større europaturné på 17 konserter i 10 land som åpner i Forum i Horsens i Danmark 7. mars og avsluttes på The Point i Dublin 2. april - og flere blir det, ifølge Gunnar Eide Concerts.

I februar ga 60-åringen ut sitt siste album «Those Were the Days». De siste årene har hun gått tilbake til sine bluegrassrøtter med albumene «Little Sparrow» og «Halos & Horns».

Dolly Parton har skrevet over 3.000 låter, og hun vil fremføre både ny musikk og gamle storhits i en ny produksjon med nye kostymer, ifølge en pressemelding.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters