Hopp til innhold

Dobbel Dolly

Gunnar Eide Concerts bekrefter at Dolly Parton kommer for å gjøre to konserter i Norge.

Dolly Parton
Foto: MARK J. TERRILL / AP

Dolly Parton
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Mer om Dolly !

Og billettsalget starter allerede førstkommende lørdag - 28. oktober.

Lenge siden sist`

Når Dolly spiller i Vestlandshallen 9. mars og deretter i Oslo Spektrum 15. mars til neste år, er det første gangen hun melder sin ankomst til Norge siden tidlig på 70-tallet.

Parton får det ganske hektisk på våre breddegrader. Etter å ha opptrådt i Danmark, spiller hun altså i Norge to dager etter, så Karlstad i Sverige 11. mars, deretter Helsingfors i Finland 13. mars, så Oslo-konserten og til slutt Globen i Stockholm 16. mars. Det vil si seks konserter på ni dager.

Planlegger flere konserter

Konsertene inngår i en større europaturné på 17 konserter i 10 land som åpner i Forum i Horsens i Danmark 7. mars og avsluttes på The Point i Dublin 2. april - og flere blir det, ifølge Gunnar Eide Concerts.

I februar ga 60-åringen ut sitt siste album «Those Were the Days». De siste årene har hun gått tilbake til sine bluegrassrøtter med albumene «Little Sparrow» og «Halos & Horns».

Dolly Parton har skrevet over 3.000 låter, og hun vil fremføre både ny musikk og gamle storhits i en ny produksjon med nye kostymer, ifølge en pressemelding.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.