Hopp til innhold

DN: Dagbladet åpner for å legge ned papiravisen

Dagbladets papiravis kan forsvinne allerede til neste år, ifølge DN. Men ledelsen avviser at papiravisen skal skrotes med det første.

John Arne Markussen i Dagbladet

PAPIRAVISENS SISTE REDAKTØR?: På et allmøte i dag skal John Arne Markussen ha sagt at Dagbladets reklamefinansierte nettsted, DB.no, blir hovedvirksomheten i mediehuset framover.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Dag Sørsdahl

- IKKE KORREKT: Dag Sørsdahl sier at Dagbladet ikke blir å forsvinne fra avisstativene med det første.

Før jul annonserte Dagbladet at papiravisen ble fem kroner dyrere, og at den ville bli mindre nyhetsfersk.

To uker senere skal John Arne Markussen ha fortalt i et allmøte at Dagbladets papiravis snart kan være historie. I alle fall på ukedagene.

Dagens Næringsliv skriver at papiravisen kan bli lagt ned i 2018, men at det mest sannsynlig vil skje i 2019.

– Jeg har lagt frem en plan som skal sikre en langsiktig publisistisk virksomhet og at Dagbladet for fremtiden vil være en viktig stemme i norsk offentlighet. Det er dette det dreier seg om, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til DN.

Det er Aller Media som eier Dagbladet.

Dag Sørsdahl, administrerende direktør i Aller Norge, har følgende å si om at papiravisen kan bli lagt ned i 2018:

– Det er ikke korrekt. Vi har hatt en utredning som går på Dagbladet generelt, og papiravisen spesielt. Noe av det vi ser på, er papiravisens varighet, men det er ikke tatt noen beslutninger for tidspunkt for å endre frekvens. Hverken om ett år eller to, sier Sørsdahl til NRK.

Heller ikke Rønnaug Jarlsbo, Dagbladets klubbleder, kjenner seg igjen i Dagens Næringslivs artikkel.

– Vi har hatt et informasjonsmøte om en langsiktig plan. Vi har ikke fått presentert noen dato eller årstall for når papiravisa skal legges ned. Jeg og Dag Sørsdahl har vært på samme møte, men DN var ikke der.

Mer nett, mer pluss-stoff, fremdeles helgeavis

Markussen ønsker ikke å kommentere innholdet i planen, men ifølge DN skal sjefredaktøren ha sagt at papiravisen kan forsvinne fra ukedagene i første kvartal 2018.

I 2014 besluttet avisen å legge ned sin søndagsutgave, men nå skal et papirbasert helgeprodukt bli viktigere. Det samme gjelder betalingsartikler på DB.no.

Styret i Dagbladet skal ha gitt sin tilslutning til hovedpunktene i rapporten som er levert, men det skal ikke være tatt noen endelige beslutninger.

De siste årene har de ansatte i Dagbladet vært gjennom flere kuttrunder for å skjære ned på kostnadene.

– Meget krevende tider

NRK har ikke lykkes med å komme i kontakt med sjefredaktør John Arne Markussen.

Men sjefredaktøren lot seg intervjue onsdag, da det kom en annen stor nyhet innen mediebransjen, nemlig at VGs sjefredaktør Torry Pedersen skal slutte.

– Det er klart, at på et eller annet tidspunkt vil det være slutt for papiravisen. For vårt vedkommende vil det nok bli nødvendig med frekvensendringer, og da tror jeg at Dagbladet vil bli en helgeavis på papir, men det er et godt stykke framover til det.

Markussen mener at VG vil overleve lenger enn Dagbladet på papir, siden VG er større. Han spår store endringer i mediebransjen de kommende årene.

– Det er naturligvis meget krevende tider, men jeg vil kalle det en transformasjon mer enn en krise. Og vi står midt i transformasjonen, jeg tror den vil pågå i enda to-tre år, sa John Arne Markussen til NRK.

Kulturstrøm

  • Aurora og Kvelertak til Roskilde

    Artisten Aurora og bandet Kvelertak er blant dei som skal opptre på Roskildefestivalen neste år.

    Dei to er førebels dei einaste norske namna som er på neste års program. Roskildefestivalen er den største musikkfestivalen i Norden og éin av dei største i Europa.

    Kvelertak Pressefoto 2022
    Foto: Stian Andersen