NRK Meny
Normal

Disse stjernene har aldri vunnet Emmys

I kveld blir årets Emmy-nominasjoner avslørt. Kjente skuespillere som Kevin Spacey, Kim Cattrall og Jon Hamm har vært nominert til den gjeve prisen flere ganger, men har ikke hatt hellet med seg.

Ikke vunnet Emmys

INGEN PRISER: Kevin Spacey, Kim Cattrall og Jon Hamm har ikke vunnet Emmy for sitt skuespillerarbeid.

Foto: Rich Fury/Invision/AP/Jennifer Graylock/Richard Shotwell

Nå i ettermiddag ble det klart hvem som er nominert til årets Primetime Emmy-priser, fjernsynets versjon av Oscarprisen.

I år er det den 67. ende gangen prisutdelingen arrangeres. I løpet av årene er det flere kjente og kjære TV-stjerner som fremdeles ikke har vunnet en Emmy for sitt arbeid.

1. Kevin Spacey

Golden Globes Nominations

HOUSE OF CARDS: Her er Kevin Spacey i rollen som Frank Underwood i House of Cards.

Foto: Nathaniel E. Bell / Ap

Skuespilleren har vunnet Oscar to ganger for sine filmroller: for beste birolle i «De mistenkte» i 1995 og for beste hovedrolle i «American Beauty» i 1999. Til tross for at «House of Cards»-stjernen har vært nominert seks ganger til Emmys, har han til gode å vinne.

2. Steve Carell

Steve Carell og Juliette Binoche i "Dan in real life".

STEVE CARELL: Her er Carell sammen med Juliette Binoche i Dan in real life.

Foto: Merie W. Wallace / SMPSP

Carell var korrespondent for «The Daily Show» i årene fra 1999 til 2004, og fra 2005 fikk han stor suksess som Michael Scott i den amerikanske versjonen av TV-serien «The Office». For rollen vant han en Golden Globe. Carell har vært nominert ni ganger til Emmys.

3. Hugh Laurie

Hugh Laurie

HOUSE: Hugh Laurie spiller doktor Gregory House i den kjente TV-serien.

Foto: PHIL McCARTEN / REUTERS

Laurie ble først kjent i serien «A Bit of Fry and Laurie». Fra 2004 til 2012 spilte han doktor Gregory House, hovedpersonen i TV-serien« House», som han mottok to Golden Globe-priser og flere Emmy-nominasjoner for. I august 2010 ble det kjent at han var den best betalte skuespilleren i en dramaserie på amerikansk TV. Den engelske skuespilleren har vært nominert seks ganger til Emmys.

4. Jon Hamm

Jon Hamm i Mad Men

MAD MEN: Jon Hamm spiller Don Draper i den populære serien om reklamebyrået Sterling Cooper.

Foto: Anonymous / Ap

Hamm fikk sitt gjennombrudd i rollen som Don Draper, i det fiktive reklamebyrået Sterling Cooper i TV-suksessen «Mad Men». Hamms innsats er belønnet med en Golden Globe for beste skuespiller i en dramaserie i 2008. Han har vært nominert 13 ganger til Emmys. Ved siden av rollen i «Mad Men», spilte Hamm i filmen «The Day the Earth Stood Still» som hadde premiere i 2008 og fikk sin første hovedrolle i thrilleren «Stolen» i 2010.

5. Courteney Cox

Critics Choice Television Awards Arrivals Courteney Cox

COURTENEY COX: Friendsstjernen har aldri vært nominert.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Cox ble kjent for sin rolle som Monica Geller i situasjonskomedien «Venner for livet», en rolle hun hadde fra 1994 til 2004. Cox har aldri vært nominert til Emmys. I 2009 startet serien «Cougar Town» hvor Cox spiller hovedrollen, noe hun ble nominert til Golden Globe for samme år i klassen «Best Performance by an Actress in a Television Series – Musikal or Comedy».

6. Amy Poehler

2014 Primetime Emmy Awards - Show Amy Poehler

AMY POEHLER: Skuespilleren har vært nominert til prisen 13 ganger. Her er hun på scenen som vertinne under fjorårets utdeling.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Poehler er skuespiller, komiker, produsent og skribent. Hun har blant annet medvirket i humorprogrammet «Saturday Night Live», og vant i 2014 prisen for beste kvinnelige skuespiller under den 71. Golden Globe-utdelingen for sin rolle som Leslie Knope i situasjonskomedien «Parks and Recreation». Hun har vært nominert til Emmys 13 ganger.

7. Kim Cattrall

Kim "Samantha" Cattrall ankommer premieren

SEX OG SINGELLIV: Kim Cattrall spilte den mannegale Samantha i Sex og singelliv.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Kim Victoria Cattrall er en engelsk-kanadisk skuespillerinne fra British Columbia i Canada. Hun er best kjent som PR-agenten Samantha i HBO-serien «Sex og Singelliv» og for sin rolle i «Politiskolen». Hun har vært nominert fem ganger for sin rolle i «Sex og Singelliv».

8. Keri Russell

USA/ Actress Keri Russell poses at the 4th annual Critics' Choice Television Awards in Beverly Hills, California

KERI RUSSELL: Keri Russell spiller russisk spion i The Americans. Hun er kjent fra flere filmer og serien Felicity.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Den amerikanske skuespilleren gjør stor suksess som russisk spion i serien «The Americans». Hun har spilt i en rekke kjente filmer, som «We Were Soldiers», «Mission: Impossible III», «Waitress» og «Bedtime Stories». I tillegg er hun kjent fra dramaserien «Felicity», hvor hun spilte hovedrollen. Russell fikk i 1999 en Golden Globe for sin innsats i serien. Hun har aldri vært nominert til Emmys.

9. Michael Landon

Michael Landon var en amerikansk skuespiller, produsent og regissør. Han ble kjent for sine roller I TV-seriene som Little Joe Cartwright i «Bonanza», Charles Ingalls i «Huset på prærien» og Jonathan Smith i «Highway to Heaven». Landon har aldri vunnet Emmys, eller vært nominert.

10. Lena Dunham

Lena Dunham

GIRLS: Lena Dunham har gjort stor suksess i den frittalende serien Girls.

Foto: Kristina Bumphrey / Ap

Lena Dunham er en amerikansk filmskaper og skuespiller. Hun skrev og regisserte filmen «Tiny Furniture» som hadde premiere i 2010, og hun er skaperen bak og stjernen i HBO-serien «Girls». Dunham har vært nominert åtte ganger til Emmys.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK