Hopp til innhold

Håper på allsang på Operataket

Programlederne for årets Sommeråpent er klare. I år har programmet også rekruttert fra Dagsrevyen.

Sommeråpent 2014

TOPPA LAG: Her gjengen som skal lage sommer-TV på NRK. Fra venstre: Tore Strømøy, Dan Børge Akerø, Anne Rimmen, Atle Bjurstrøm, Haddy N'jie og Nadia Hasnaoui.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Det er jo hyggelig å bli invitert på sommerfesten for en gangs skyld, sier Atle Bjurstrøm og ler.

Han og Haddy N'jie er nye tilskudd til programlederstaben. Sammen med Nadia Hasnaoui, Anne Rimmen, Dan Børge Akerø og Tore Strømøy skal de lede Sommeråpent fra Operataket i Oslo fra 8. juli til 16. august.

Sommeråpent 2014

BYTTER BEITE: Atle Bjurstrøm tar en liten pause fra Dagsrevyen. I én uke skal han lede Sommeråpent.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Jeg har jo vært i Dagsrevyen i 16 år, men jeg er en type med godt humør, og det humøret skal jeg bruke, sier Bjurstrøm og får et bekreftende ja fra Anne Rimmen.

Fra «MS Sjøkurs» til Volkswagen

I årets sesong blir de på land, men et team med reportere reiser fra Finnmark og sørover i en Volkswagen-buss fra 60-tallet.

– Vi skal jo ta sommeren på pulsen så en kjempesjarmerende buss skal kjøre gjennom det norske innlandet og gi oss daglige reisebrev, sier Haddy N'jie.

Det er foreløpig ikke avgjort hvilke byer som får besøk av bussen.

Ikke ren kose-TV

Programmet kommer til å ha noen faste spalter, men gjester og annet innhold skal blir planlagt fortløpende.

– Det er et aktualitetsprogram, og det kommer rett etter Dagsrevyen, men vi skal formidle nyheter på vår egen måte, og det er det som er veldig gøy, sier Nadia Hasnaoui, som ikke vil definere programmet som kose-TV.

– Det blir fiber i loffen, legger N'jie til.

I tillegg får programmet et nytt kjent husband hver uke. I ukedagene står de på en liten scene og spiller kjente sommerlåter. Målet er allsang på Operataket.

Håper å unngå ullundertøy

Anne Rimmen var programleder da Sommeråpent og «MS Sjøkurs» besøkte Finnmark i fjor.

– Jeg hadde på meg tjukk allværsjakke og ullundertøy under sendingene i fjor. Jeg krysser fingrene for sol, sier hun.

Og de er flere som krysser fingrene for det.

– Jeg er en ordentlig frysepinn, en ting er å stå i tjukke klær oppe i Finnmark, men vi skal jo ha på oss sånne klær, sier N'jie og peker på sin blå sommerkjole.

Sommeråpent går på NRK1 tirsdag til lørdag i seks uker i sommer.

I fjor reiste NRKs Sommeråpent-skip kysten rundt. Her er et kjapt sammendrag av stedene vi besøkte og øyeblikkene vi opplevde.

KYSTEN RUNDT: I fjor reiste NRKs Sommeråpent-skip kysten rundt. Her er et raskt sammendrag av stedene og øyeblikkene vi opplevde sammen med dere.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)